© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
16.01.2016 14:57:10

Prevc pred zadnjo serijo z novim rekordom letalnice na prvem mestu!

Grega Wernig

Smučarski letalci so opravili še s tretjimi poleti na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu, Peter Prevc pa je pred zadnjo serijo z novim rekordom skakalnice na prvem mestu!

Tretja serija je potekala v nepredvidljivih razmerah, tako je na primer fantastičen norveški letalec Anders Fannemel v slabih razmerah poletel vsega 175,5 metrov, medtem ko je njegov kolega iz reprezentance Johann Andre Forfang, ki je skočil praktično takoj za njim (vmes je bil samo Noriaki Kasai) v odličnih razmerah skočil 240 metrov, a je ob tem padel.

Odlične razmere je imel tudi slovenski superšampion Peter Prevc, ki jih je, tako kot je bilo to za pričakovati, tudi fantastično izkoristil. Poletel je neverjetnih 244 metrov, nov rekord skakalnice, kar trenutno zadostuje za prvo mesto! Njegov največji rival Kenneth Gangnes je poletel 238.5 metrov in slovenski orel ima po treh poletih 3.3 točke prednosti.

V tretji seriji so svoje tretje polete na Kulmu opravili tudi preostali slovenski letalci. Jurij Tepeš je poletel 220 metrov in je po treh serijah na 8. mestu, Anžetu Lanišku je uspelo poleteti 204.5 metre, kar trenutno zadostuje za 12. mesto, Robert Kranjec pa je dosegel 210 metrov in je trenutno 9.