© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
10.01.2016 15:17:00

Množični pretep huliganov v Willingenu

Skakalnica v Willingenu (fotografija je simbolična).
Skakalnica v Willingenu (fotografija je simbolična).
vszi

Sobotna ekipna tekma svetovnega pokala v Willingenu je imela za smučarske skoke nenavaden uvod, saj se je steplo 50 pijanih huliganov.

To, da kakšen od gledalcev spije kakšen kozarček piva ali "kuhančka" preveč se je zgodilo tudi v naši Planici, toda do tako množičnega pretepa kot se je zgodil v soboto v Willingenu do zdaj še ni prišlo.
Okoli 50 precej okajenih huliganov iz Bielefelda in Hannovra, ki so bili na tako imenovani "pivski turneji", je že ob prihodu v Willingen naletelo na nekaj skakalnih navdušencev, ki jim niso bili po godu in se z njimi takoj zapletli v pretep. Potem, ko je zmanjkalo nasprotnikov so se stepli še huligani iz Bielefelda s tekmeci iz Hannovra.
Po posredovanju policije so sedmerico aretirali, štirje pa so dobili lažje poškodbe. Eden je ostal v bolnišnici preko noči na opazovanju.
Na sobotni tekmi v Willingenu je bilo sicer okoli 16.000 gledalcev, s katerimi policija ni imela prevel dela. Kljub vsemu je morala dvojica, ki je bila preveč pijana zapustiti navijaško areno pod skakalnico, enega pa so morali z reševalnim vozilom odpeljati v bolnišnico, ker je doživel srčni infarkt.