© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.12.2015 16:39:30

Flisar deseti v kvalifikacijah, Ogorelc 37.

Reuters

Smučarji prostega sloga, ki nastopajo v disciplini kros, so imeli danes na sporedu prvo preizkušnjo sezone svetovnega pokala. V avstrijskem Montafonu so se pomerili na kvalifikacijah za jutrišnji finale, v katerem bo nastopilo 32 tekmovalcev.

Svetovni prvak Filip Flisar je s slabim kilometrom proge opravil zelo dobro in postavil deseti čas, kar pomeni, da se bo v soboto v sedmi skupini spopadel z domačinom Zangerlom, Američanom Wallaschom in Kanadčanom Leducom.

Blaž Ogorelc, ki je v prejšnji sezoni naredil velik napredek, bo moral na prve izločilne boje še počakati, saj je zasedel 37. mesto, sobotni nastop pa se mu je izmaknil za 15 stotink sekunde. Na svoji prvi tekmi svetovnega pokala bi moral nastopiti tudi Matic Masterl, a se je na treningu poškodoval in ga danes ni bilo na startu.

"NA KONCU ŠTEJE LE URA"
Novi glavni trener A in B reprezentance Luka Krajnc je po kvalifikacijah dejal: "Filip je suvereno opravil s progo in je pri vrhu z ostalimi najboljšimi. Škoda je za tistih 15 stotink pri Blažu, a tudi nekaj zelo dobrih smučarjev je ostalo brez finala, na koncu šteje le ura. Načeloma ni vozil slabo, na treningih je bil drugače odličen, je pa res, da je to prva tekma in na startu je pri vseh vladala prava živčna vojna. Matic je včeraj na treningu padel. V prvi vožnji je bil odličen, v drugi pa si je žal poškodoval koleno."