© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.12.2015 08:14:31

Miller bo morda še tekmoval

Reuters

Ameriški smučar Bode Miller je, potem ko je bolj ali manj jasno namignil, da sezone 2015/16 ne namerava preživeti kot aktiven tekmovalec, zdaj spet izzval tekmece in navijače.

Pred sobotnim smukom v Beaver Creeku, kjer je Bode Miller nastopil kot predtekmovalec s kamero, je dejal, da se še ni povsem odločil o nadaljevanju kariere.

Pravzaprav ni jasno povedal, ali bo še smučal ali ne. "Ne morem potrditi, da končujem. Pa tudi ne, da bom ostal v smučanju. Obstaja pa najbolj verjetna možnost, da odpeljem še nekaj dirk," je na prizorišču naslednje tekme svetovnega pokala za moške v ZDA dejal 38-letni Miller.

"SPOSOBEN SEM ZA VRH"
Po februarskem padcu in operaciji - padel je prav na smuku v Beaver Creeku - je ameriški smučar dolgo odlašal z uradno odločitvijo o tem, kakšna bo njegova športna prihodnost. Zdaj je jasno, da bo, tudi če se bo vrnil, odsmučal le del tekem. "V teh dneh je moja prva skrb namenjena družini. A še vedno izkoristim vsako priložnost za smučanje. Res pa je, da si zdaj ne bi mogel privoščiti celotne sezone, ker je vse skupaj prezahtevno."

"Še vedno imam sposobnosti za zmagovanje. Res je, da so zdaj na sceni nekateri mladi, lačni uspehov, dobri, močni. Toda ne dvomim, da sem še vedno sposoben stopiti na vrh," je v svojem samozavestnem slogu še dejal Miller.