© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
02.12.2015 09:10:16

Andrea Massi: Držala se je kot dehidrirana sliva

Arsen Perić

Lani ob takem času je bil v polnem pogonu. Skrbel je za eno najboljših smučark na svetu in ni vedel, kje se ga glava drži. Toda v takem okolju in pod pritiskom je deloval najbolje. Zdaj ima druge naloge, smučanje gleda s kavča in zato postaja malce nervozen. Verjetno bi najraje skočil na sneg, vendar spoštuje okvire, ki so mu jih postavili na smučarski zvezi.

Kaj počnete v tem trenutku? Gotovo imate kljub vsemu veliko dela.
Zdaj sem nervozen, ker sem doma. Tega v tem času nisem navajen. Sicer imam res precej stvari za delati, vendar ne tistih urejenih, ki sem jih imel v preteklih letih. To me malo muči.

Ali lahko ocenite začetek nove sezone alpskega smučanja z vidika slovenskih ekip? Zdi se, da je edini, ki je izpolnil pričakovanja, Boštjan Kline.
Že pred sezono sem povedal, kaj si mislim o Klinetu, in imel sem prav. Glede moške reprezentance imam luknjo. Opazoval sem jih spomladi, na pripravah v Južni Ameriki ne, potem pa sem opazoval nekatere specialiste za tehnične discipline, z izjemno Klemna Kosija, za katerega še zdaj ni povsem jasno, kaj je oziroma za kaj se bo odločil – ali za specialista za tehnične discipline ali za vsestranskega smučarja. Nehvaležno je za športnike, pa ne da se ne bi hotel izpostaviti, da jaz kot Bog ocenjujem in kažem s prstom na ljudi, s katerimi nisem 24 ur na dan. Vi veste, da sem za športnike, in ne za direktorje in predsednike.

CELOTEN INTERVJU SI PREBERITE V DANAŠNJI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN.