© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.07.2015 08:07:39

Demšar končal kariero

Arsen Perić

Deskar na snegu Jernej Demšar, tudi nekdanji državni prvak, je končal svojo kariero.

Vodstvo slovenske reprezentance v deskanju na snegu je objavilo seznam reprezentantov za naslednjo sezono. Na njem ni 30-letnega Škofjeločana Jerneja Demšarja, ki se je odločil zaključiti kariero. Državni prvak iz leta 2010 po slabših zadnjih dveh sezonah očitno ni našel dovolj motivacije, da bi še tekmoval.

"Jernej mi je potrdil, da zaključuje kariero. Mogoče si do novembra še premisli, toda ne verjamem. Naj bi pa ostal v deskanju, preko zveze naj bi se vključil v delo z mladimi," je dejal glavni trener reprezentance Izidor Šušteršič - Zbor za deskanje na snegu ga je na seji potrdil za glavnega trenerja, in dodal, da je Demšar vse poletje na otoku Lefkas, kjer ima šolo kite-anja.

Demšar v svetovnem pokalu nikoli ni stopil na stopničke, ima pa šest uvrstitev med najboljših deset, dvakrat je bil četrti. Na svetovnem prvenstvu leta 2009 je bil na svetovnem prvenstvu deseti v paralelnem slalomu.

Slovensko A reprezentanco v paralelnih disciplinah, ki je za zadnjem svetovnem prvenstvu osvojila dve kolajni, tako po novem sestavlja šest tekmovalcev, in sicer Žan Košir, Rok Marguč, Rok Flander, Jure Hafner, Tim Mastnak in Gloria Kotnik. V reprezentanci za svetovni pokal prostega sloga so Tim Kevin Ravnjak, Aljoša Krivec, Tit Štante, Urška Pribošič in Cilka Sadar, na tekmah svetovnega pokala v deskarskem krosu pa bosta ostala Rok Rogelj in Matija Mihič.