© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.07.2015 20:45:40

Prevc: Izid lep, pa še brata sem premagal

Nikola Miljković

Smučarski skakalec Peter Prevc je na tekmi celinskega pokala na domači skakalnici v Kranju osvojil tretje mesto.

Odličen je bil predvsem drugi skok, dolg 110,5 metra, s katerim je zrinil mlajšega brata Ceneta z zmagovalnega odra, za še višje mesto pa bi moral Prevc v prvi seriji skočiti več kot 104 metre. Drugouvrščeni Nemec Karl Geiger (107/104,5 m)je po zaslugi dobrega prvega skoka obdržal slabe tri točke naskoka, razred zase na tekmi pa je bil Poljak Dawid Kubacki, ki je imel najdaljša skoka v obeh serijah. V prvo je pristal pri 109,5 metra, v drugo pa kar pri 112,5 metra.

Pred več sto gledalci je med Slovenci četrto mesto osvojil Cene Prevc (105,5/107,5 m), Miran Zupančič (99,0/107,0) je bil 10. in Jaka Hvala 13. (100,0/104,0 m).

"Morda se mi pozna, da je to prva tekma in v prvi seriji sem skočil preveč na silo. V drugo je bilo bolje, a na koncu je bil izid lep in premagal sem brata. Čaka me še vadba pristanka," se je nekoliko pošalil Peter Prevc in dodal, da ga ogorčen boj čaka tudi v nedeljo, kjer si želi tudi lepši doskok, saj mu je v današnji drugi seriji zmanjkal telemark.

Posebnost tekme je bilo tudi novo merjenje dresov, ki bo prišlo v veljavi pozimi. Gre predvsem za to, da bi preprečili drobne goljufije pri opremi, zato po novem opreme po merjenju ne bo več dovoljeno prilagajati telesu. "To, da merijo razkorak tik pred nastopom, danes ni delalo težav. Sam idejo podpiram, podpiram vse ideje, če so smiselne in ta je. Pred tem je bilo preveč sive cone in pravila so enaka za vse," je še dejal trenutno najboljši slovenski skakalec.

V nedeljo bo v Kranju še druga tekma, ki se bo začela že ob 9. uri.