© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
15.05.2015 10:25:55

Teja Gregorin: Presenečenje tudi zame

Arsen Perić

V biatlonskih krogih je po koncu pretekle sezone še vedno burno.

Glavni trener Uroš Velepec se je poslovil in bo odslej treniral Ukrajinke, zamenjave zanj še ni, nezaupnico je dobil tudi predsednik zbora Srečo Barbič. Bronasta olimpijka iz Sočija si želi, da bi se razmere čim prej uredile in bi lahko normalno nadaljevala delo.

Ste bili z odhodom Uroša Velepca seznanjeni že prej ali vas je njegova odločitev presenetila?
Po mojem tega ni vedel nihče, tako da je bilo presenečenje za vse. Tudi zame.

Uroš mi ni nikoli omenil, da se namerava posloviti. 

Kot je dejal ob svojem odhodu, naj bi Uroš že ob koncu lanske sezone naznanil, da bo letošnja njegova zadnja. Vam torej tega ni nikoli omenil?
S tem, kaj so govorili lani, nisem seznanjena in se s tem tudi nisem ubadala. Tako tudi ne vem, kako so bili dogovorjeni in kakšne so bile njihove pogodbe. Uroš mi ni nikoli omenil, da se namerava posloviti.

Ste morda med sezono občutili kakšna nesoglasja ali napetosti znotraj ekipe, o katerih se je precej govorilo?
Sama osebno nisem imela nobenih neprijetnih izkušenj. Če jih je kdo imel, je to zelo dobro skrival. Kaj bistvenega se v moji prisotnosti ni dogajalo, do kakšnih malenkostnih nesoglasij pa lahko pride v vsaki ekipi. Res pa so bile to takšne malenkosti, ki niti niso bile vredne omembe.

ODLOČAL BO NOVI PREDSEDNIK

Potem ko so biatlonski klubi na izredni seji s 27 glasovi za in šestimi proti izglasovali nezaupnico predsedniku zbora za biatlon Sreču Barbiču, so že določili datum volitev za novega predsednika panoge. Te bodo 25. maja, rok prijav pa še vedno poteka. Vodja panoge Tomaž Šušteršič tako še ni mogel postreči z informacijo, koliko ljudi je že oddalo svojo kandidaturo. Kot je povedal, bo nov predsednik zbora in odbora, ki mora izbrati tudi vsaj polovico članov odbora, predlagal tudi ime glavnega trenerja. Dokler ta ne bo izbran, bodo tekmovalci trenirali po svojem programu. Šušteršič tudi ni želel komentirati možnosti, da bi se v Slovenijo vrnil Tomaš Kos, saj pravi, da ne ve, kakšna je njegova pogodba s češko biatlonsko zvezo. Za zdaj funkcijo vršilca dolžnosti predsednika zbora opravlja nekdanji biatlonec Marko Dolenc iz SK Brdo, ki je bil med glavnimi pobudniki Barbičeve zamenjave. Novi predsednik bo tudi tisti, ki bo odločil, ali bo Šušteršič še ostal vodja panoge.

Vajino osebno sodelovanje bi torej lahko ocenili kot korektno in dobro.
Sama z Urošem nikoli nisem imela težav.

Je kakšna možnost, da bi v prihodnje še ohranila vajino sodelovanje, na podoben način, kot sta ga Jakov Fak in po vrnitvi na Češko Tomaš Kos?
Glede na to, da se je Uroš odločil za odhod v Ukrajino, v to možnost zelo težko verjamem. Ukrajinci glede tega precej bolj komplicirajo, tako da zagotovo ne bo imel prostih rok, da bi lahko delal še s kom drugim kot z njihovo ekipo. Tako si ne predstavljam, da bi se lahko dogovorila za kaj takšnega.

Zdaj ste že začeli treninge pred novo sezono. Delate še naprej po Velepčevem programu?
Delam po programu, ki mi ga je Uroš dal že pred dvema letoma. Dokler ne pride nov trener, bom s tem programom tudi nadaljevala.

803-32-velepec ap
Arsen Perić

Vas je glede novega trenerja kdo vprašal za mnenje? Imate kakšno konkretno željo?
Pogovarjali smo se s tistimi, ki so bili doslej na svojih funkcijah. Zdaj je prišlo do tega, da še ne vemo, kdo bo vse skupaj vodil, tako da sta tudi nov trener in njegov izbor še vedno uganki. Trenutno gre za začaran krog in lahko le upam, da se bo to kmalu rešilo. Če se ne bo, bomo najbolj nastradali tekmovalci. Verjamem, da se bo vse vedelo v roku enega tedna ali vsaj 14 dni.

Govori se tudi o vrnitvi Tomaša Kosa. Bi vam to ustrezalo?
Najin odnos je bil vedno povsem korekten in dober. Tudi sicer z nobenim od trenerjev nisem imela težav. Če bo Tomaš res prišel nazaj, bom z veseljem delala z njim in po njegovem programu.

Zaradi nastalih težav torej še niste v skrbeh za svojo biatlonsko prihodnost?
Za zdaj še ne. Res pa je, da se bodo stvari morale čim prej razplesti. Če bi se še naprej zavlačevale, potem bi me res začelo skrbeti.

Kot gotovo veste, so klubi izglasovali nezaupnico predsedniku zbora za biatlon Sreču Barbiču. Imate o tem kakšno mnenje ali vam je bolj ali manj vseeno, kaj se tam dogaja?
Tega raje ne bi komentirala, saj se mi zdi, da to nima smisla. Sama sem z vsemi imela korekten odnos.

Je bilo torej vselej za tekmovalce poskrbljeno tako, kot mora biti, ali morda kdaj tudi ne?
Imela sem občutek, da so stvari v redu, res pa je, da so nekateri imeli tudi drugačen občutek. V vseh 13 letih, odkar sem v biatlonu, nikoli z nikomer nisem imela težav. Dobro sem se ujela tako s tistimi, ki so bili na vodilnih mestih že prej, kot z zadnjo garnituro. Upam, da se bomo tudi z novimi ljudmi zmenili tako, da bo to najbolje za vse.

Stvari se bodo morale čim prej razplesti, če bi se še naprej zavlačevale, potem bi me res začelo skrbeti.

Je vaše zdravje po vseh težavah zdaj takšno, kot mora biti?
Je. Konec koncev smo imeli kar nekaj odmora, tako da so se stvari stabilizirale in postavile na ustaljene tirnice. Sem zdrava in upam, da bom to tudi pozimi (smeh). Bog ne daj, da bi se glede tega zadnja sezona ponovila.

In kdaj bo čas za dopust?
Tega je bilo dovolj že v aprilu, čeprav kam dlje od slovenske obale nisem odpotovala. Potovanj imam dovolj že čez zimo. Kakšen teden bomo prosti še v juliju, drugače pa je dopusta že bolj ali manj konec.