© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
05.05.2015 08:44:53

Velepec bo prevzel zlata olimpijska dekleta

Arsen Perić

"Imamo skupne cilje, to so dobri rezultati," je dejal zdaj že nekdanji glavni trener slovenske biatlonske reprezentance Uroš Velepec, ki je pred nekaj dnevi prevzel vodenje ženske ukrajinske izbrane vrste. Velepec je pred kratkim odstopil kot glavni trener slovenske reprezentance.

Velepčev prestop v Ukrajino uradna spletna stran Mednarodne biatlonske zveze (Ibu) ocenjuje za največjo trenersko spremembo v tej pomladi. Velepec bo vodil ekipo, ki se ponaša z olimpijskim zlatom v štafeti iz Sočija 2014, svetovno prvakinjo Valj Semerenko in petim mestom v pokalu narodov.

"Pomembno je sestaviti trenersko ekipo, ki bo delovala skupaj. Pomembno je, da ta strokovni štab daje pozitivno energijo vsaki tekmovalki posebej. Imamo skupne cilje, to so dobri rezultati. Zelo sem zadovoljen, imamo zelo dobro ekipo. Res se veselim prvega srečanja z ekipo in začetka dela," je za uradno spletno stran biatlonske zveze povedal Velepec, ki je v Sloveniji deloval devet let in s seboj prinaša uspehe, kot so kolajne s svetovnih prvenstev Jakova Faka, Teje Gregorin in mešane štafete, še pišejo pri Ibu.

Velepcu bosta pri ženskem delu ekipe pomagala Gregorij Šamraj in Oleksander Bilanenko.