© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.12.2014 11:49:09

Biatlonci na Pokljuki tudi naslednji mesec?

Arsen Perić

Zaradi pomanjkanja snega po Srednji Evropi se Pokljuki ponuja možnost, da bi v januarju morda lahko dobila še drugo tekmo biatlonskega svetovnega pokala v sezoni.

Velike težave imajo prireditelji tekme v nemškem Ruhpoldingu, kjer ni niti za kepo snega, spomladanske temperature pa ne dopuščajo možnosti izdelave umetnega.

Predstavniki Mednarodne biatlonske zveze so v soboto že preverili teren pri slovenskih organizatorjih svetovnega pokala. "Največje težave bi lahko pomenile nastanitve, zato smo pogledali, če so kapacitete prazne in lahko potrdim, da bi tekmo prevzeli, če na Bavarskem izvedba res ne bi bila možna," je dejal vodja pokljuške organizacije Tomaž Šušteršič.

Možnosti za selitev nemške tekme na Pokljuko so resda majhne, saj bodo Nemci storili vse, da obdržijo prireditev in velik posel, prepreči pa jim ga lahko le narava, če bodo temperature na Bavarskem ostale spomladanske.

"Nemci bodo res storili vse, da bodo tekmo izpeljali, če bo te le možno," še dodaja Šušteršič, ki se zaveda, da bi bila to lepa priložnost za slovenski biatlon in tudi turizem na Gorenjskem.

Vsekakor tekma na Pokljuki prihodnje leto bo, saj je v koledarju sezone 2015/16 načrtovana v terminu med 16. in 20. decembrom.