© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
12.06.2023 12:31:09

Prizor leta! Glejte, kaj je delal Đokovićev sin, medtem kot je Nole po veliki zmagi dajal izjave (foto)

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je ob zmagi na drugem grand slamu sezone spisal zgodovino in osvojil rekordni 23. grand slam.

Zdaj je sam na vrhu večne lestvice, najboljši tenis pa v zadnjih letih vselej igra na grand slamih. Zato še bolj obožuje občutek, ko tekmeci vedo, da ga bo na največjih turnirjih težko premagati. S pariškim turnirjem ima 36-letni Beograjčan dolgo zgodovino, tudi porazi so ga gnali dlje, kot si je predstavljal. "Osvojiti ta grand slam je bilo zame vedno najtežje. Velikokrat mi je spodletelo na zadnji stopnički, največkrat proti Nadalu. Leta 2016 pa sem ob prvem naslovu tu doživljal najlepše občutke. Na pesku nikoli ne vem, kaj sploh pričakovati, trenutno me prevzemajo pozitivna čustva," je za Eurosport dejal Đoković.

Ob tem zares izjemnem dosežku ga je v Parizu podpirala celotna družina: žena Jelena, osemletni sin Stefan in petletna Tara. Po zmagi je moral Novak opraviti še medijske obveznosti in oditi na novinarsko konferenco. Tam pa so mnogi naleteli na izjemen prizor. Stefan je namreč sedel nedaleč stran od očeta ter ga potrpežljivo gledal in poslušal. Bil je izjemno ponosen. In to je več od vseh športnih dosežkov ...

stefan djokovic