© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(jz)
(jz)
09.11.2022 11:14:41

Zidanškova uspešna v Čilu

Njaboljši na turnirjih do 16. let v Murski Soboti in Ljubljani
Njaboljši na turnirjih do 16. let v Murski Soboti in Ljubljani
psno

Tamara Zidanšek (WTA 87), ki je odpovedala nastop v reprezentanci v pokalu BJK in se odločila za južnoameriško turnejo treh turnirjev WTA125, je začela nastope v Čilu.

Na turnirju v Colini je četrta nosilka, v prvem krogu pa je premagala Francozinjo Harmony Tan (WTA 147) s 6:2, 3:6, 6:3. V drugem krogu bo igrala proti Ukrajinki Katerini Baindl (WTA 138). V dvojicah pa je združila moči z Egipčanko Majar Abdelaziz (prej Šerif). Drugi nosilki sta v prvem krogu premagali češko-turško navezo Sara Beljek/Ipek Oz s 6:2, 6:4. V drugem krogu bosta Slovenka in Egipčanka igrali proti francoski dvojici Clara Burel/Marine Partaud.

Bor Artnak (ATP 792) se je na turnirju ITF PRO z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev še drugič zapored prebil do polfinala. V egiptovskem Šarm El Šeiku je prišel do polfinala, kjer je potem izgubil proti Južnoafričanu Krisu van Wyku (ATP 717). Dalila Jakupović (WTA 248) je igrala na turnirju ITF W25 v estonskem Haabneemeju. Kot četrta nosilka je prišla do četrtfinala, v katerem je izgubila proti Finki Lauri Hietaranti (WTA 624) s 3:6, 2:6. V dvojicah je z Nizozemko Arantxo Rus izgubila v finalu proti norveško-nizozemski kombinaciji Malene Helgo/Suzan Lemens z 2:6, 1:6.

Veroniko Erjavec (WTA 401) je igrala kvalifikacije turnirja ITF W60 v Nantesu in se prebila na glavni turnir, kjer pa je izgubila v prvem krogu proti Rusinji Vitaliji Djatčenko (WTA 108) z 2:6, 6:7 (6). V finalu tega turnirja je Kitajka Xinyu Weng, ki bo igrala za reprezentanco v Velenju, izgubila proti Rusinji Kamili Rahimovi. Erjavčeva je v parih združila moči z Britanko Emily Webley-Smith (drugi nosilki), v finalu pa sta z 2:6, 4:6 izgubili proti belgijsko-tajvanskemu paru Magali Kempen/Fang-Hsien Wu.

Prihodnost
Na igriščih TK Murska Sobota in TK Olimpija se je na trdi podlagi uradno začela zimska sezona 2023. Začeli so jo igralci in igralke do 16. leta starosti. Že v drugem krogu je resen test čakal drugega nosilca Gašperja Matijašiča (TK CC). Proti Maiju Winterleitnerju (TK CC) se je rešil za las, v četrtfinalu pa ga je zaustavil Leon Šmarčan (Lokrovec), ki je v polfinalu ugnal še Roka Koblarja (Medvode). Za mesto v finalu sta se pomerila še prvi nosilec Matic Hribar (TK CC) in Liam Lugarič (ŽTK Maribor). Po preobratu se je zmage z 2:6, 6:0 in 6:1 veselil Hribar, ki je s 6:4 in 6:2 zmagal tudi v finalu. V Ljubljani se je v četrtfinale poleg sedmih nosilk prebila še Dora Biondić (ŠD LTA), ki se je uvrstila v finale. V polfinalu je s 6:0 in 6:0 ugnala Jerco Fleischman (Medvode), njeno končno slavje pa je preprečila Kaja Kadak Ocvirk (TK CC), ki je zmagala s 6:3 in 7:5.

Eden od turnirjev TE je bil na Švedskem, kjer so se v super kategoriji merili igralci do 14. leta. Od Slovencev so se predstavili Zoja Peternel, Svit Suljić in Žiga Šeško. V posamični konkurenci se je s tremi zmagami in uvrstitvijo v četrtfinale najbolj izkazal Svit Suljić. Prvi dve oviri je uspešno preskočil tudi Žiga Šeško, ki se je skupaj s Suljićem v dvojicah prebil med najboljših osem parov. Tako med posameznicami kot v dvojicah je nastopila tudi Zoja Peternel. Slovenka je v obeh primerih izgubila tekmo prvega kroga, toliko bolje pa pozneje zaigrala na tolažilnem turnirju, kjer se je s tremi zmagami prebila do finala.

Liam Lugarič je veliki zmagovalec turnirja TE U-14 v Širokem Brijegu. Igralec ŽTK Maribor je v BiH najprej prišel do naslova v posamični konkurenci, pozneje pa v paru z rojakom Markom Bečirovičem Novakom še v dvojicah. Lugarič se je v obeh dvobojih znašel v težavah, a kljub temu našel pot do zmage. V posamični konkurenci je v finalu po preobratu s 4:6, 7:6 in 6:4 ugnal prvega nosilca Marka Savijo, pozneje pa v dvojicah skupaj z Bečirovičem Novakom premagala še dvojico Savija/Zuberbühler z 2:6, 6:4 in 10:5. 

Mark Bečirovič Novak in Liam Lugarič sta tokrat navdušila v Širokem Brijegu.