© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(ts)
(ts)
22.12.2021 11:25:52

Senica najboljša na Štajerskem

Alja Senica
Alja Senica
Sportida

Na igriščih TK Olimpija, ŠD LTA in ŽTK Maribor so se še zadnjič v koledarskem letu 2021 predstavili tekmovalci in tekmovalke v starostni kategoriji Odmev U-14.

Do turnirske zmage so se prebili Jure Šiftar (Z klub), Alja Senica in Peter Škundrič (oba ŽTK Maribor). Deklice so se v novembru predstavile v Ljubljani, tokrat pa so se v boj za odmeven rezultat podale na tepih igriščih v ŽTK Maribor.



Zmaga je na koncu pristala v rokah domače predstavnice Alje Senice, ki je med celotnim turnirjem nastopala zelo prepričljivo in se do naslova prebila brez izgubljenega niza. Senica je na turnirju po vrsti ugnala Dario Malchenko (Branik), Leticijo Pipan (Olimpija), Ano Stojnevo (TK CC), v polfinalu Kajo Kadak Ocvirk (Max Ljubljana) in v finalu z rezultatom 7:5 in 6:1 še Saro Mihelčič (TK CC). Ta je pred tem v polfinalu z 2:0 v nizih zaustavila Zojo Peternel (ŠD TŠR). Za Senico in Mihelčičevo je bil to četrti medsebojni dvoboj, s 4:0 v zmagah vodi Senica.


Široka zasedba se je v preteklih dneh zbrala tudi v Ljubljani, kjer sta potekala turnirja dečkov v kategoriji A in B. Na igriščih TK Olimpija so se v polfinale prebili 1. nosilec turnirja Jure Šiftar (Z klub), 2. nosilec Lasse Zajc Gajšek (Top ten), 4. nosilec Patrik Semenič (SL-LJ) in Aljaž Štor (CTA). Ta je že v 1. kolu premagal 3. nosilca Marka Bečiroviča Novaka (ŽTK Maribor), nato zabeležil še dve zmagi, v polfinalu pa ga je zaustavil Zajc Gajšek, ki je bil boljši s 6:2 in 6:1. V drugem polfinalu je Šiftar prav tako prepričljivo premagal Semeniča, odličen turnir pa za konec kronal še z drugo zmago na drugem medsebojnem dvoboju proti Zajcu Gajšku. Finalni obračun se je končal z rezultatom 7:5 in 6:3.


Turnir B-kategorije na igriščih ŠD LTA je pripadel Petru Škundriču (ŽTK Maribor). Ta je za turnirsko zmago premagal pet nasprotnikov, med celotnim turnirjem pa skupno izgubil zgolj osem iger. V finalu je s 6:0 in 6:1 premagal Lana Filipiča (Luka Koper).



Od 8 do 11 let

Po mesecu dni smo na delu znova spremljali najmlajše slovenske teniške upe. Ti so se na zadnjem tekmovanju pod okriljem Tenis Slovenije v koledarskem letu 2021 predstavili na igriščih ŠTK Velenje in TK Maja Matevžič. V novembru smo igralce v starostni kategoriji od U-8 do U-11 spremljali na igriščih TK Branik Maribor, tokrat pa so se najmlajši upi predstavili kar na dveh lokacijah.

Na igriščih ŠTK Velenje je potekalo tekmovanje v treh kategorijah. Turnir midi deklic je pripadel Nini Čigon (TK NET), turnir midi dečkov Žanu Ramovšu (TK CC), turnir mini dečkov pa Vitu Čižmeku (TC Ljubljana). Večje število tekmovalcev in tekmovalk se je predstavilo na igriščih TK Maja Matevžič. Tam smo z izjemo kategorije deklic U-10, kjer je bila Lina Sarhatlič (Otočec) boljša od Ivone Dirnbek (Krško), spremljali tri tekmovanja po klasičnem turnirskem sistemu. Naslova so se razveselili Ian Suljič (Brežice; dečki U-10), Val Mlakar (Maja; dečki U-11) in Sofija Petrič (Bobi; deklice U-11). Tolažilni turnirji so pripadli Anžetu Pušlarju (Olimpija; dečki U-10), Marku Jezdimiroviču (Krško; dečki U-11) in Lini Sarhatlič (Otočec; deklice U-11).



V Celju najboljša Nika Perić in Aljaž Štor

Po tem, ko je že v ponedeljek po turnirski zmagi na odprtem prvenstvu Zala U-16 na igriščih TK Spin Medvode posegel Luka Videnovič (Triglav), smo dan kasneje dobili še zmagovalca obeh turnirjev na igriščih TK Celje. Na turnirju deklet do 16. leta starosti sta si v finalu nasproti stali Katarina Stefanija Mrvar (Šentjur) in Nika Perić (ŠD Loka). Prva je med drugim v četrtfinalu po treh nizih izločila 1. nosilko turnirja Zalo Vnuk (Max Ljubljana), medtem ko je Perićeva na poti do finala med vsemi igralkami delovala najbolj prepričljivo. Zanesljivo je dobila vse štiri dvoboje. Finalni dvoboj je bolje začela Mrvarjeva, ki je prvi niz dobila s 6:4, Perićeva pa je najboljše prihranila za konec. Drugi niz je dobila s 6:2, v tretjem pa delo dokončala celo brez izgubljene igre. Igralki sta si v Celju nasproti stali četrtič, na vseh dvobojih pa je zmagala Perićeva, ki je tokrat proti tekmici sploh prvič oddala niz.


Še naprej odlične predstave kaže Aljaž Štor (CTA), ki je osvojil še drugi zaporedni turnir fantov U-16 v B-kategoriji. Na začetku novembra je bil najboljši že na igriščih ŠTK Velenje, tokrat se je izkazal v Celju. Na celotnem turnirju ni izgubil niza. V dvoboju za naslov je bil s 6:2 in 6:1 boljši od 1. nosilca turnirja Lana Lamovška (ŠD LTA).