© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
17.12.2021 17:42:53

KAKŠNA NAPAKA! Trener PRIZNAL: Prenehal sem sodelovati z Đokovićem! On je SRB, vojna pa ...

Profimedia

Naredil je veliko napako.

Italijanski teniški trener Ricardo Piatti je v preteklosti sodeloval s številnimi odličnimi teniškimi igralci, med drugim tudi z za mnoge najboljšim vseh časov - Novakom Đokovićem. Ob njih je treniral tudi Ivana Ljubičića, Richarda Gasqueta, Miloša Raonića, trenutno pa je trener najboljšega italijanskega teniškega igralca Jannika Sinnerja. 

Piatti je bil Đokovićev trener leto in pol, med leti 2005 in 2006. "Vedel sem, da bo postal številka 1 moškega tenisa in da bo postal tako dober kot Roger Federer ter Rafael Nadal. Imel je to odločnost in željo, da postane najboljši. In veliko je delal," je za italijanski Il Corriere della Sera dejal teniški strokovnjak, ki je pojasnil, kako je postal trener srbskega teniškega igralca. "Bilo je spomladi 2005. Užival sem v uspehih Ivana Ljubičića, ki je bil z menoj od majhnega. Htel sem dodati še nekatere mlade igralce, da bi jih treniral. "Tam imaš enega mladeniča," mi je rekel prijatelj. Številka 250 na svetu. Videl sem ga samo enkrat. V Avstraliji, kjer je priredil nepozaben dvoboj proti Maratu Safinu, čeprav ga je izgubil z 0-6, 2-6, 1-6. Skupaj sva delala leto in pol," je dejal Piatti. 

In razložil, zakaj sta se s Srbom razšla: "Nisem ga mogel spremljati polni delovni čas. Njegov oče je od mene zahteval popolno posvečenost, toda jaz se nisem mogel ločiti od svojih otrok. Ob tem je obstajala še ena težava. Bil sem tudi trener Ljubičića. Slednji je Hrvat, poreklom iz BiH, Novak je Srb. Vojna na Balkanu se je šele končala, med tema dvema državama pa stvari še vedno niso v redu. Bilo je prav, da sem pustil Đokovića ..."