© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
21.12.2020 13:43:26

Novak Đoković še nikoli tako PONIŽAN, Srbi OGORČENI: 'Kakšen ŠKANDAL! Britanci, PRETIRAVATE!'

Reuters

Novak Đoković se je spet znašel na tapeti.

Ob koncu leta 2020 države, zveze, mediji ... iz dneva v dan razkrivajo svoje najboljše športnike preteklega leta.

Tudi pri nas smo že razglasili najboljše, to so postali Primož Roglič, Anamarija Lampič in pa rokometna reprezentanca Slovenije.

Ne razglašajo pa se samo najboljši, temveč ponekod potekajo "podelitve" najslabšim športnikom leta.

Britanci pa so se na veliko ogorčenost in tudi jezo Srbov spravili prav na Novaka Đokovića.

Daily Mail je v skladu s tipičnim britanskim humorjem namreč podelil nagrade za najslabše športnike 2020 – nagrado kovidiot leta in ta "laskavi" naziv je pripadel ravno najboljšemu teniškemu igralcu na svetu.

"Bilo je kar nekaj kandidatov za našo največjo nagrado kovidiot leta. V bistvu smo vsak dan spremljali, kako številne športne zvezde kršijo ukrepe za preprečitev širjenja koronairusa, med njimi pa so močno izstopali tudi nogometni zvezdniki Phil Foden, Mason Greenwood, Jack Grealish, Kyle Walker in Callum Hudson-Odoi. A vseeno, nagrada gre v roke teniškega zvezdnika, v roke številke ena svetovnega tenisa, nikogar drugega kot Novaka Đokovića," je zapisal Daily Mail.

"Samo Đoković je sposoben z žogico zadeti glavo sodnice, zaradi česar je bil izključen iz OP ZDA. A to dejanje ni njegova najbolj kontroverzna poteza leta. Ta je namreč organizacija Adria Toura na Balkanu med junijsko pandemijo, ko niso upoštevali nobene socialne distance, ko so se zabavali v diskotekah, in nič ni čudilo, da je bil nato Adria Tour odpovedan, praktično vsi udeleženci pa okuženi. Zaradi vsega tega je Đokoivć svetovna številka 1 na lestvici kovidiotov," so še zapisali pri Daily Mailu.