© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.09.2020 21:54:32

Bedene se je že poslovil OP ZDA, premagal ga je Finec

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v prvem krogu odprtega prvenstva ZDA izgubil proti Fincu Emilu Ruusuvuoriju in že končal nastope na turnirju, kjer se je lani prebil v tretji krog. Finec je dvoboj, ki se je zaradi dežja začel z več kot enourno zamudo, dobil po treh urah in 12 minutah igre s 6:3, 3:6, 6:1, 4:6 in 6:1.

Prvi niz je po 40 minutah igre dobil Finec s 6:3, ki si je odločilno prednost priboril v osmi igri. Drugi niz je z enakim izidom 6:3 dobil Slovenec, ki je nasprotniku odvzel servis v šesti igri, pozneje pa je izkoristil prvo žogico na svoj servis za niz.

V tretjem nizu je 92. igralec sveta Bedenetu prepustil le eno igro, dvakrat pa mu je uspelo streti servis 31-letnega Bedeneta, tako da je niz po 31 minutah dobil precej zanesljivo s 6:1.

V četrtem nizu je Ruusuvuori povedel s 3:1, a je Bedene takoj odgovoril, tudi sam odvzel servis nasprotniku in izenačil na 3:3 v igrah, zmago s 6:4 in izenačenje na 2:2 v nizih pa si je Slovenec, 53. igralec sveta, zagotovil v deseti igri, ko je znova odvzel servis Fincu.

O zmagovalcu je tako odločal peti niz, na začetku katerega je Bedene takoj izgubil igro na svoj servis. Bedene je igro na svoj servis izgubil še v peti in sedmi igri, ko je Ruusuvuori na Slovenčev servis izkoristil tretjo žogico za zmago in preboj v drugi krog, kjer se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med Norvežanom Casperjem Ruudom in Američanom Mackenziejem McDonaldom.