© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
23.05.2018 13:17:20

Kakšen uspeh Slovenke: V kvalifikacijah OP Francije izločila VELIKO TENIŠKO ZVEZDNICO!

Slovenka uspešno skozi prvi krog kvalifikacij za drugi veliki teniški turnir v letošnji sezoni.

Dalila Jakupovič je bila uspešna v prvem krogu kvalifikacij za glavni turnir odprtega prvenstva Francije v Parizu. V dvoboju s Kanadčanko Eugenie Bouchard, nekdaj članico prve peterice svetovne lestvice, je vodila s 6:0 in 2:1, nato pa je tekmica dvoboj predala.

Jakupovičeva, ki bi morala igrati že v torek, vendar so dvoboj zaradi dežja prestavili, se bo v drugem krogu pomerila s Kathinko Von Deichmann iz Liechtensteina, ki je s 7:5, 6:7 (5) in 6:3 izločila z Avstralko Olivio Rogowsko.

V glavni del turnirja, ki se bo začel v nedeljo, 27. maja, sta v posamični konkurenci že uvrščena Aljaž Bedene in Polona Hercog.

Sedemindvajsetletna Jakupovičeva je dobila zelo močno tekmico za prvi dvoboj v francoski prestolnici. Bouchardova je po sezoni 2014 dobila nagrado WTA za igralko, ki je najbolj napredovala v tistem letu, saj se je prebila na peto mesto svetovne lestvice. Zaradi slabše forme v zadnjem obdobju je januarja letos prvič po letu 2013 padla pod stoto mesto. Štiriindvajsetletnica je trenutno na 167. metu.

Jeseničanka je na 121. mestu in je kvalifikacije začela kot trinajsta nosilka. Prvi niz je dobila gladko s 6:0. V prvi igri drugega niza je Kanadčanka na svoj servis že vodila s 40:15, Jakupovičevi je uspelo izenačiti, vendar popolnega preobrata ni naredila in Bouchardova je dobila svojo prvo igro. Naslednji sta znova pripadli slovenski predstavnici, nato pa je Kanadčanka dvoboj predala.

* Izid, kvalifikacije, 1. krog:
Dalila Jakupovič (Slo/13) - Eugenie Bouchard (Fra) 6:0, 2:1, predaja.

Značke: tenis sta