© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
06.07.2017 11:45:13

Grozljivo! Češki teniški igralki je zabrusil: "Če ne zmagaš, te bom ubil!"

Reuters

Barbora Strycova je med dvobojem prvega kroga turnirja v Wimbledonu doživela nekaj, ob čemer ji je ledenela kri po žilah.

Potem ko sta se češka teniška igralka in Paragvajka Veronica Cepede Royg po krajšem deževju in prekinitvi vrnili na igrišče številka 7, je k Čehinji s tribune pristopil neznani moški in ji zapretil, da jo bo našel, če ne bo zmagala.

"Na tebe sem stavil veliko denarja," je dejal moški, Strycova pa se je zdrznila od strahu. "Če ne boš zmagala, te bom našel," je še dodal plešasti in bradati moški v zeleni majici.

Čeprav se je Čehinja po neprijetnem dogodku težko osredotočila na nadaljevanje dvoboja, je na koncu zbrala dovolj moči in zmagala s 6:3 in 6:3.

"Na igrišče sem se vrnila v stresu," je po dvoboju dejala 23. igralka na svetu, ki je moškega tudi prijavila policiji. "Ne želim, da bi to izpadlo, kot da pretiravam in se pritožujem oziroma delam iz muhe slona, vendar res mi je bilo neprijetno. Če ti nekdo reče, da ti bo pobil družino, je to grozljivo."

Strycova ni prva, ki se je soočila s tovrstnimi grožnjami. Pred nekaj meseci je že Britanec Kyle Edmund razkril, da mu je neznana oseba grozila s smrtjo, prav takšno izkušnjo pa ima tudi Avstralec Sam Groth.