© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.07.2017 16:09:58

Klepačeva preskočila prvo oviro v dvojicah

reuters

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je odlično začela turnir ženskih dvojic v Wimbledonu. Klepačeva je v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez v 1. krogu premagala avstralsko navezo, ki jo tvorita v Rusiji rojeni sestri Anastasia in Arina Rodionova.

Klepačeva in Sanchezova, ki sta 15. nosilki, sta upravičili status favoritinj turnirja za grand slam v Angliji in slavili v treh nizih s 6:2, 4:6, 6:3. Dvoboj je trajal eno uro in 45 minut.

Na turnirju v konkurenci ženskih dvojic bo danes igrala tudi Katarina Srebotnik, ki je skupaj z ameriško partnerico Abigail Spears šesta nosilka turnirja dvojic. Slovensko-ameriško kombinacijo v 1. krogu čaka brazilsko-hrvaška naveza Beatriz Haddad Maia/Ana Konjuh.

Na igrišče je stopil tudi Ljubljančan Aljaž Bedene, ki ima britansko državljanstvo in nastopa pod zastavo Združenega kraljestva. Bedene igra dvoboj 2. kroga proti igralcu iz Bosne in Hercegovine Damirju Džumhurju. Bedene je v 1. krogu premagal hrvaškega veterana, 21. nosilca Iva Karlovića.

V posamični konkurenci je bila uspešna tudi Polona Hercog, ki je v torek brez izgubljenega niza v 65 minutah igre premagala 181 mest bolje postavljeno Nemko Anniko Beck s 6:2, 6:1. Hercegova je tekmici prepustila le tri igre. Štajerko v 2. krogu turnirja, predvidoma v četrtek, čaka v uzbekistanskem Taškentu rojena Varvara Lepchenko, ki je bila v dveh nizih boljša od Američanke Lauren Davis, 28. nosilke. Lepchenkova, ki igra za ZDA, je kar 197 mest bolje uvrščena od Slovenke ter vodi s 3:2 v medsebojnih obračunih s Hercogovo.

Značke: tenis sta