© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.07.2017 19:46:14

Đoković: Tako je pač življenje

PrSc

Teniški zvezdnik Novak Đoković, ki v letošnji sezoni išče pravo formo in pravega trenerja, nazadnje ga je našel v nekdanjem zvezdniku Andreju Agassiju in novem, povsem svežem pomočniku Mariu Ančiću, je ob pravem času dosegel še zmago za samozavest. Na ogrevanju pred Wimbledonom je slavil na turnirju v londonskem Eastbournu.

To je bila za nekdanjo številko ena svetovnega tenisa šele druga letošnja zmaga.

Novak Đoković je v finalu Eastbourna premagal Gaela Monfilsa s 6:3, 6:4 in število zaporednih zmag proti temu igralcu povišal na 14; za prvega nosilca pa se je dvoboj razpletel z zmago že po dobri uri. Za samozavest pred Wimbledonom je bil Eastbourne ravno pravšnji, saj je srbski igralec prekinil zmagovalno sušo na tekmovanju ATP, ki je trajala od Dohe in januarja letos. Skupno je zdaj njegov seštevek turnirskih zmag pri številki 68.

Obenem je bila to prva zmaga na travnatih tekmovanjih z izjemo Wimbledona, kjer je Đoković slavil v letih 2011, 2014 in 2015.

"Že kar nekaj časa je od takrat, ko sem nazadnje zmagal. A zdaj sem spet dosegel pravo raven. Takšno je pač življenje, ki postavlja določene izzive," je dejal po zmagi in pohvalil prireditelje turnirja v Eastbournu: "Ne izključujem možnosti, da bi se sem še vrnil. To je dobra priprava za Wimbledon, sam pa bom od tu odnesel predvsem dobro mero samozavesti."

V Eastbournu je Đoković igral prvič po letu 2010.

Značke: tenis atp