© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
29.04.2017 23:37:33

Francosko-nemški finale v Stuttgartu, Šarapovi spodletelo

V finalu teniškega turnirja WTA v Stuttgartu z nagradnim skladom 776.000 dolarjev se bosta pomerili Francozinja Kristina Mladenovic in Nemka Laura Siegemund. Mladenoviceva je v polfinalu ugnala povratnico po dopinškem prekršku Rusinjo Marijo Šarapovo s 3:6, 7:5 in 6:4, medtem ko je bila Siegmundova boljša od Romunke Simone Halep s 6:4 in 7:5.

Šarapova, ki je "odsedela" 15-mesečno prepoved zaradi zlorabe meldonija, je v Stuttgartu nastopila s posebnim povabilom prirediteljev in se morala posloviti v polfinalu, kjer je priznala premoč Mladenovicevi. Nekdanja številka 1 ženskega tenisa je bila sicer deležna številnih kritik soigralk, saj so ji prireditelji šli na roko s posebnim povabilom, kljub temu pa se je prebila med najboljše štiri.

"Nisem jezna, vesela sem, da sem dobila priložnost, bila v vodstvu v drugem nizu, a nato sem popustila, dovolila tekmici pobudo, kar je bilo dovolj za njeno zmago. Če bi na začetku tedna vedela, da bom prišla tako daleč, bi bila vesela že takrat," je ob povratku in slovesu v polfinalu dejala Šarapova. Rusinja zdaj čaka do 16. maja, če bo posebno povabilo dobila tudi za odprto prvenstvo Francije v Roland Garrosu.

Izida, Stuttgart, polfinale:
Kristina Mladenovic (Fra) - Marija Šarapova (Rus) 3:6, 7:5, 6:4;
Laura Siegemund (Nem) - Simona Halep (Rom/4) 6:4, 7:5.

Značke: tenis wta