© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
17.11.2016 18:48:30

Trener Novaka Đokovića odkril, kaj ga je letos najbolj potrlo

Novak Đoković
Novak Đoković
Reuters

Marian Vajda in Novak Đoković sodelujeta že vrsto let, zato slovaški trener pozna vse podrobnosti Srbovega teniškega udejstvovanja.

Slovak je za "Le Parisien" razkril, kaj je Novaka letos najbolj potrlo. "Novak je imel v času olimpijskih iger precej preglavic, poraz v prvem krogu pa ga je močno prizadel. Zares ga je bolel še nekaj tednov," je razkril slovaški trener, ki se ne boji, da njegov varovanec ne bi več našel poti nazaj na vrh teniške lestvice. 

"Nisem zaskrbljen. Poglejte le celoten kontekst. Novak je osvojil štiri zaporedne grand slame, torej nekaj, kar se ni zgodilo od leta 1969. Vso svojo energijo je usmeril v osvojitev Roland Garrosa, zato ga je tedanji uspeh tako izpraznil, koncentracija je izginila," je še dodal Vajda, ki je nato pohvalil tudi zdajšnjo generacijo igralcev, na čelu s trenutno prvim igralcem sveta.

RTX2F530
Reuters

"Andy Murray je zasluženo na prvem mestu. Nihče ni garal bolj za to kot on, ampak Novak je še vedno blizu. Težko je držati ritem skozi celotno kariero. Federer, Nadal, Murray in Đoković so v vrhu vrsto let, a tudi oni so le ljudje. Imajo življenje izven tenisa, zato se stvari prepletajo in kdaj otežijo igranje na visoki ravni. Novakova težava ni v tem, da ne ljubi več tenisa, ampak pomanjkanje koncentracije skozi celotno leto. Drama okoli njegovih neuspehov je povsem nepotrebna," je še zaključil Vajda.