© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
23.02.2016 15:23:55

Đoković pravi vzornik: Zavrnil milijone in snemanje reklam za alkohol in stave

Reuters

Novak Đoković je velik športnik in pravi vzornik, ki mu ne gre le za kopičenje milijonov.

Teniški igralec Novak Đoković je brez dvoma največji zvezdnik v domači Srbiji. Ljudje ga imajo tam neizmerno radi, za njih je pravi heroj. Na teniških igriščih je prvi igralec sveta neizprosen borec, zunaj pa dobrotnik in velik športnik, ki skrbi tudi za svoje rojake in ljudi v stiski.

Zanimivo podrobnost, s katero se bo svojim navijačem verjetno še bolj prikupil, pa je zdaj izdal njegov menedžer. Edoardo Artaldi je dejal, da Đoković skrbno izbira sponzorje, s katerimi bo sodeloval.

"Novak si želi spremeniti svet na bolje. Želijo si ga številne stavniške in poker hiše, proizvajalci alkohola in podobna podjetja. Toda njegov odgovor je vedno enak," je dejal Artaldi in nadaljeval: "Lahko mu ponudijo milijardo dolarjev, ampak on ima kot prvi igralec sveta veliko odgovornost. Sporočilo, ki ga pošlje ljudem, ne sme biti napačno."

Artaldi je še izpostavil, da je Đoković zaradi svojega porekla v precej slabšem položaju, kot njegovi tekmeci. "Novak je bil že od vsega začetka v nezavidljivem položaju, saj prihaja iz revnejše države, ki jo je prizadela vojna. Federer ima za seboj švicarsko banko, Lind in mnoge druge, Nadalu pa pomagajo številna uspešna španska podjetja," je še povedal Artaldi in za konec pristavil: "Novaku na začetku ni bilo lahko, saj je moral na terenu in izven njega pokazati precej več, da je postal zanimiv različnim podjetjem."