© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
21.01.2016 10:48:46

Nole: Izgubil sem, a ne namerno!

vszi

Najboljši igralec na svetu, Srb Novak Đoković, ki se bori za novo lovoriko na avstralskem grand slamu, pravi, da so obtožbe italijanskega časopisa Tuttosport čista neumnost.

V italijanskem časopisu so obtožili Đokovića, da je namerno izgubil dvoboj proti Francozu Fabricu Santoroju na pariškem mastersu leta 2007. Beograjčan je bil takrat številka tri na svetu, Santoro pa 39. na lestvici WTA, Nole pa je v drugem krogu izgubil s 3:6 in 2:6.
28-letni Đoković je dejal, da so v preiskavi povezani s korupcijo pod drobnogled vzeli tudi ta dvoboj. "Lahko vzameš katerikoli dvoboj, ki ga je izgubil eden od najboljših igralcev na svetu in iz tega narediš zgodbo," je dejal Nole in nadaljeval: "Mislim, da ta zgodba ni podprta z nobenim dokazom ali pravimi dejstvi. To so vse samo namigovanja in iz tega ne bo nobene zgodbe." 
Novinarska raziskava, ki sta jo skupaj naredili BBC in Buzzfeed, je spodbudila enoto ATP za integriteto, in na plan so prišli podatki, da je 16 igralcev, ki so uvrščeni med najboljših 50 na svetu prirejali izide dvobojev.
Đoković je že pred časom priznal da so mu ponudili več kot 180.000 evrov, da izgubi dvoboj prvega kroga na turnirju v St. Peterburgu leta 2007.
Glede poraza proti Santoroju v Parizu pa je povedal: "Kaj naj rečem o tem dvoboju? Izgubil sem ga. Mislim, da je absurdno, da se iz tega dela zgodba."