© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
11.01.2016 08:40:01

Nadal iz Katarja z novim trenerjem? (video)

Reuters

Rafael Nadal ni osvojil turnirja v Dohi, je pa s svojim humorjem in izjemnim zahvalnim govorom pridobil marsikaterega novega navijača in požel simpatije smejočega se občinstva.

Rafael Nadal je v Dohi na turnirju serije ATP 250 našel novega trenerja. Padla je vsaj neformalna ponudba med dvobojem, ko je v smeri nemirnega navijača vzkliknil proti tribuni: "Želiš postati moj trener?" Z ironičnim smehom je Nadal hitro utišal navijača in nadaljeval z dvobojem. 

Po tekmi, v zahvalnem govoru, se je navijača celo spomnil. "Kmalu se bom tukaj počutil kot doma. Hvala za gostoljubje in podporo," ob tem je skoraj pozabil na 'pridobitev' v svojem trenerskem štabu. "No, tudi novega trenerja sem našel," je v gromkem smehu pripovedoval Španec, ki je tudi ob porazu pokazal nekaj dobre volje in se znal pošaliti iz situacije. 

"Zdaj bo z mano potoval v Avstralijo, zato sem prepričan, da bom naslednjič proti Novaku zmagal," je ob vsesplošnem smehu, ki se je razširil po tribunah glavnega igrišča, razlagal 29-letni Španec.

Spomnimo, da je Novak Đoković z zmago s 6:1, 6:2 povsem razorožil Španca in mu prizadejal najhujši poraz, ko gre za njune dvoboje. Zato je tudi prišlo do omenjenega dogodka na tekmi in nekaj šal ob zaključnem govoru Nadala.

V posnetku si lahko najprej ogledate Nadalov odgovor na vzklike s tribune, nato pa še govor (zanimivejši del nekje od 2.10 dalje).