© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
18.11.2015 12:50:34

Provokacija ali le napaka Federerja? (video)

Reuters

Na torkovem dvoboju zaključnega mastersa je švicarski tenisač že pred začetkom poskrbel za nekaj zmede.

Roger Federer je v torek na drugem obračunu skupine Stan Smith premagal Novaka Đokovića in s tem prekinil Srbov zmagoviti niz. Nekateri zatrjujejo, da je želel že pred začetkom dvoboja zmesti svojega nasprotnika.

Običajno višje rangirani tenisač, v tem primeru Đoković, sedi na levi strani sodnika, tokrat je bilo drugače. Švicar je dejal, da do spremembe ni prišlo namerno. "Sedel sem na napačni stol?" je sprva začudeno dejal Federer na novinarski konferenci po dvoboju.

Ko so mu pojasnili, da so bile njegove brisače pripravljene na drugi klopi, je pojasnil: "OK, brisača mi ne pomeni toliko. Brisača ne more diktirati mojih dejanj. Sedel sem na tej klopi, ko sem igral proti Tomašu (Berdychu, op. a.) in ko sem prihajal na teren, sem pomislil, da bi bilo lepo spet sedeti tukaj. Na igrišče sem prišel prvi in ponavadi ta igralec odloča, kje bo sedel. To so zame pravila, ne pa brisače. Morda vam pomeni več, zame je le sredstvo za brisanje," je obširno pojasnilo podal Fedex. 

NOLE OSTAL MIREN
Đoković po dvoboju ni iskal izgovorov za poraz. Srb je bil ob prihodu na igrišče začuden, ker je na klopi, ki je bila še prosta, zagledal brisače s Federerjevim emblemom. Nole jih je prekril in se nato pripravil na ogrevanje.

"Da videl sem to, toda igralcu nihče ne govori, kam naj se usede, to je osebni izbor. Mislim, da to ni bila taktična poteza, da bi me še pred začetkom vrgel iz tira. Mislim, da ni razmišljal o tem," je z nasmehom na obrazu dejal Đoković.