© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
06.07.2015 19:49:13

Nepričakovan vložek avstralskega ekscentrika (video)

Reuters

Mladi avstralski teniški igralec Nick Kyrgios je v Wimbledonu "zablestel" z zares nenavadnim vložkom.

Nick Kyrgios se je poslovil od teniškega turnirja v Wimbledonu, bolj kot njegov poraz pa odmeva serija potez, s katerimi je postregel v drugem nizu obračuna z Richardom Gasquetom. Avstralec je tega izgubil z 1:6, še kako pa odmeva to, kar je počel v tretji igri drugega niza. Potem ko ga je sodnik opozoril zaradi preklinjanja, si je to tako vzel k srcu, da se je za nekaj trenutkov več kot očitno nehal truditi. Tekmecu iz Francije je trikrat žogico vrnil brez najmanjše želje po tem, da bi se Gasquetu postavil po robu. Njegov več kot očiten padec zainteresiranosti za obračun odmeva po svetu, posnetek pa je že postal hit na spletu.

Šele 20-letni Kyrgios, ki so mu gledalci žvižgali med njegovim nepričakovanim vložkom, se je kasneje vendarle prebudil in v nadaljevanju drago prodal svojo kožo. Na koncu je obračun z Gasquetom izgubil z rezultatom 5:7, 1:6, 7:6, 6:7.

NAPREJ TUDI WAWRINKA IN MURRAY
Francoz se bo v četrtfinalu pomeril s Švicarjem Stanom Wawrinko. Zmagovalec odprtega prvenstva Francije in četrti igralec sveta je s 7:6 (3), 7:6 (7) in 6:4 premagal Belgijca Davida Goffina, sicer šestnajstopostavljenega igralca turnirja. Britanski zvezdnik Andy Murray je v četrtfinale napredoval po zmagi s 7:6 (7), 6:4, 5:7 in 6:4 proti Hrvatu Ivu Karloviću. Med najboljšo osmerico bo igral osmo leto po vrsti, v nadaljevanju pa ga čaka Kanadčan Vasek Pospišil

Gilles Simon, dvanajsti nosilec, je v osmini finala presenetil šestopostavljenega Čeha Tomaša Berdycha in ga premagal s 6:3, 6:3 in 6:2. Pri dekletih je Španka Garbine Muguruza v osmini finala pripravila presenečenje in domov poslala Danko Caroline Wozniacki. Španka, sicer 20. nosilka, je s 6:4 in 6:4 izločila nekdanjo prvo igralko sveta, ki je na sveti travi nastopala kot peta nosilka.

KONEC ZA PISLAKOVO
Slovenka Manca Pislak je izgubila uvodni dvoboj v konkurenci mladink. Od 17-letne Ljubljančanke je bila po eni uri in desetih minutah s 6:4 in 6:4 boljša Indonezijka Deria Nur Haliza.