© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.05.2015 19:03:08

Hercogova ni oddala niti igre

Reuters

Polona Hercog se je uvrstila v drugi krog letošnjega drugega turnirja za grand slam v Parizu.

Trenutno 76. igralka sveta je sijajno odprla dvoboj v francoski prestolnici in prvi niz dobila po vsega 19 minutah, v drugem pa je po vodstvu z 2:0 25. igralka na svetu na lestvici WTA dvoboj predala. V drugem krogu Hercogovo, ki je doslej petkrat nastopila v Parizu - trikrat je igrala v drugem krogu, enkrat v tretjem, leta 2012 pa je izpadla že v uvodnem nastopu - se bo v naslednjem krogu pomerila z Rusinjo Jeleno Vesnino, ki je v današnjem zadnjem ženskem posamičnem dvoboju premagala Belgijko Kirsten Flipkens z 2:6, 6:3 in 6:3.


Uvodni dan letošnjega drugega turnirja za grand slam je minil brez senzacije. Favoriti so z odliko opravili svoje delo, še največ pozornosti je požel obračun med Švicarjem Rogerjem Federerjem in Kolumbijcem Alejandrom Fallo.

A ta ni imel dramatičnega razpleta, Švicar je zanesljivo slavil v treh nizih s 6:3, 6:3 in 6:4, je pa dvoboj dvignil precej prahu zaradi javne graje Federerja, ki je pošteno okrcal prireditelje, predvsem pa varnostno službo na slovitem pariškem teniškem turnirju.

Jabolko spora je bil mladenič, ki se je po koncu neenakovrednega švicarsko-kolumbijskega dvoboja izognil vsem varnostnikom, stekel na osrednje igrišče ter skušal narediti "selfie" s 17-kratnim zmagovalcem turnirjev za grand slam. A Federer ni bil razpoložen za tovrstne neumnosti in ni izpolnil želje mlademu oboževalcu, pa tudi varnostniki so medtem prijeli mladeniča in ga pospremili v posebne prostore.

"Tovrstne zadeve mi zares niso všeč, še posebej ne, ker so se zgodile že na mojem sobotnem treningu. Gre za mlade fante, a mislim, da je to nedopustno. Ponavadi govorim v svojem imenu, tokrat pa bom v imenu vseh teniških igralcev in igralk, to se zares ne sme več zgoditi," je bil oster Federer.

V moški konkurenci bo v torek nastopil najboljši Slovenec na lestvici ATP. Blaž Kavčič se bo v prvem krogu pomeril s Tajvancem Yen-Hsun Lujem, poleg Hercogove pa bosta od Slovenk med dvojicami nastopili še Katarina Srebotnik in Andreja Klepač.