© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.03.2015 22:11:12

Belgija je izločila branilce naslova

Velika Britanija, Avstralija ter Kazahstan napredovali v Davisovem pokalu.

V četrtfinale Davisovega pokala so se po reprezentancah Srbije in Francije, ki sta že v soboto prišli do neulovljive prednosti 3:0, uvrstile še Velika Britanija, Avstralija, Belgija ter Kazahstan.

Kazahstanci so pred domačimi gledalci v Astani v nedeljo pripravili preobrat in dobili oba posamična dvoboja z Italijani. Aleksander Nedovjecov je premagal Fabia Fogninija s 7:5 v odločilnem petem nizu, Mihajil Kukuščkin pa je v treh nizih odpravil Andreasa Seppija. V četrtfinalu se bodo Kazahstanci pomerili z Avstralijo, ki je v Ostravi premagala Češko s 3:2. Bernard Tomic je v četrtem dvoboju v treh nizih ugnal Lukasa Rosola.

Veliko slavje je bilo tudi v Glasgowu, kjer je Velika Britanija na plečih Andyja Murrayja premagala ZDA. Tretjo točko ji je v četrti partiji priigral prav Murray, ki je premagal Johna Isnerja s 3:1 v nizih.

Belgija je izločila branilce naslova Švicarje, ki so v Liege pripotovali brez Rogerja Federerja in Stana Wawrinke. Slednji so izgubili šele odločilno peto partijo; Steve Darcis je ugnal Michael Lammer s 3:0.

Srbija je z maksimalno zmago 5:0 odpravila Hrvaško, Francija je po vodstvu s 3:0 v nedeljo oba dvoboja prepustila Nemcem, branilci naslova Švicarji brez Rogerja Federerja in Stana Wawrinke pa so v Belgiji izenačili na 2:2.

Na drugi strani zemeljske oble se igrata še dvoboja Argentina - Brazilija (1:2) ter Kanada - Japonska (2:1).