© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
01.08.2024 16:46:53

Spet. Kaj je s sodniki in Slovenci na teh OI? Tudi Kauzer naj bi bil oškodovan ...

alesfevzer.com

Slovenski kajakaš Peter Kauzer se v slalomu na divjih vodah na olimpijskih igrah v Parizu ni uvrstil v finale. Na svojih petih OI je prišel do cilja s časom, ki bi mu zagotovil finale, vendar so mu sodniki naknadno dosodili zgrešena osma vratca in je zaradi petdesetih sekund pribitka pristal na 18. mestu med 20 polfinalisti. Štiridesetletni Kauzer, peti na svetovni lestvici, je pred sodniško odločitvijo dobro nastopil v zgodnjem delu. Startal je sedmi po vrsti, ko je vodil Avstrijec Felix Oschmautz.
V prvem delu je bil hitrejši od Avstrijca, v spodnjem pa je imel nekaj težav, predvsem pri sedemnajstih protitočnih vratcih. V cilju se je ura ustavila pri 97 stotinkah zaostanka za Avstrijcem, kar bi takrat bilo dovolj za drugo mesto, s časom pa bi se prebil v finale.
A sledil je pribitek zaradi ocene sodnika, da je zgrešil osma vratca. Odločitev je sprejel z začudenjem. Po tekmi pa je najstarejši slovenski športnik v Parizu dejal, da se z oceno sodnikov ne strinja.
Oschmautz je bil na koncu četrti. Najboljši je bil olimpijski prvak iz Ria Britanec Joseph Clarke, drugi Nemec Noah Hegge, tretji domačin Titouan Castryck.
Branilec olimpijskega zlata iz Tokia 2021 Čeh Jiri Prskavec je bil šesti.
Hrastničan je kolajno na OI že osvojil, v Riu de Janeiru leta 2016 je bil drugi. Želel si je še ene, a je bil pri napovedih pred nastopom previden.
V kvalifikacijah ni navdušil, v hudi pripeki se ni dobro počutil, a zaradi tega se ni posebej obremenjeval. Zavedal se je, da ga čaka nova tekma, želel si je predvsem to, da v cilj pride s čim manj napakami. Njegovo peto olimpijsko usodo - po tekmi je za Val 202 povedal tudi, da bodo to njegove zadnje igre - pa so zapečatile osma vratca.