© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pu
pu
08.07.2015 18:39:09

Isti človek? Nemogoče. Grožnja Phelpsu? Še manj!

Srbsko športno javnost je šokirala podoba, ki se hitro širi tudi drugod po svetu. Donedavni plavalni šampion Milorad Čavić je ekspresno pridobil veliko kilogramov in si sploh ni več podoben.

Ko gre za pričesko, ni mogoče storiti praktično nič. Plešasti so tudi bogati zvezdniki ter bodoči angleški kralj, in tako je brez omembe vrednega deleža svojih nekdaj gostih črnih las ostal tudi 31-letni Čavić. Zato pa bi nekdanji srbski zvezdnik marsikaj lahko naredil, kar zadeva spremembo videza na področju telesne teže.

Čavić je bil še leta 2012 dobitnik zlate kolajne na evropskem prvenstvu in finalist v eni od disciplin na olimpijskih igrah v Londonu, pri čemer se je tedaj še vedno postavljal z izklesanim telesom, značilnim za vrhunske plavalce. Nato pa se je zelo hitro upokojil in se zelo hitro tudi zapustil.

Srbski javnosti je Milorad, ki se je rodil v Združenih državah Amerike, a vedno plaval za Srbijo, nekaj časa ostal skrit, zdaj pa se je v njej pojavil z nekaj spletnimi fotografijami in resnično šokiral. ne toliko zaradi las, temveč predvsem zaradi odvečnih kilogramov, ki so zelo dobro vidni že na zvezdnikovem obrazu.

Če je verjeti dobro obveščenim virom, je za nas celo bolje, da telesa doslej še nismo videli. Je pa po obrazu resnično mogoče sklepati, da bi imeli kaj videti, saj je plavalca ob primerjavi z nekaj let starimi fotografijami, komajda mogoče prepoznati. Tudi tistim, ki smo ga spremljali podrobno, bi se lahko zgodilo, da ga sploh ne bi.

cavic1

Kot je razvidno iz simpatičnega zapisa na enem od  družabnih omrežjih, Čavić svojo preobrazbo pripisuje preveliki ljubezni do pice ("Tudi meni je uničila življenje," celo pravi), zaradi katere so njegova junaštva v bazenih le še oddaljen spomin. Predvsem boji s skorajda vrstnikom, legendarnim Michaelom Phelpsom, ki so vrhunec doživeli na olimpijskih igrah v Pekingu pred sedmimi leti.

Takrat bi Čavić skorajda premagal Američana v disciplini sto metrov delfin in razblinil njegove sanje o rekordni zbirki kolajn; nekateri celo še danes trdijo (spomin na dogodek lahko obudite s spodnjim posnetkom), da ga tudi dejansko je premagal, a je bil ameriški lobi močnejši. Kakorkoli že, medtem ko se Phelps pripravlja na naslednje igre, Milorad ne bi mogel ogroziti niti neprimerno slabšega plavalca.