© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.05.2015 13:55:34

Butinar: Olimpijska kvota bi bila za nas zlata medalja

Grega Wernig

Drugo mesto lahkega veslača Rajka Hrvata na svetovnem pokalu na Bledu je pokomentiral tudi njegov trener iz izolskega Arga Iztok Butinar, ki si želi s tekmovalcem še korak naprej, septembrski nastop v dvojnem dvojcu in boj za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016.

Butinar, ki se mu je Hrvat izredno čustveno zahvalil po podelitvi medalj, pravi, da so bila čustva po tekmi razumljiva: "Rajko je zelo čustven fant. Verjetno so prišli na plan vsi tisti treningi, ki jih opravlja dvakrat ali trikrat na dan."


Bolj strokovno se je lotil tekme: "Nastop sem spremljal preko velikega ekrana in bil na začetku presenečen, ker je imel nizek tempo. A imeli so ga vsi in očitno je bil na začetku prisoten nasprotni veter. Na začetku je tudi malo zaostal, ker ni najbolj eksploziven, a vseeno je obdržal razliko, ki jo je lahko nadoknadil. A kot prejšnji tekmi tukaj, je bila tudi ta tekma odvožena v nulo, res odlično."

Že čez tri tedne Hrvata v Poznanju čaka evropsko prvenstvo, takrat še v lahkem skifu. Vrhunec pa bo septembrsko svetovno prvenstvo v francoskem Aiguebelettu, kjer Butinar načrtuje nastop v dvojnem dvojcu in boj za olimpijsko kvoto, kamor se bo v Franciji uvrstilo najboljših 11 posadk, saj lahki enojec ni olimpijska disciplina. "Rajko je v Sloveniji trenutno najhitrejši skifist, želja pa je seveda dvojni dvojec za lahke veslače. S kom bo veslal, bomo videli. Trenutno sta za tak poskus primerna Blejec Aleš Jalen in veslač Arga Marko Bolha. Videli bomo, kaj in kako. Cilj je vsekakor korak naprej in olimpijska kvota. Za nas bi bila to zlata medalja."