© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
20.07.2014 21:51:10

Dugonjić ni vedel, kam z zadnjo nogo

Arsen Perić

Na mednarodnem plavalnem mitingu v Radovljici so med Slovenci izstopali tisti plavalci, ki naj bi nosili največje breme na avgustovskem EP v Berlinu.

Prvi zvezdnik mitinga je bil Damir Dugonjić, glavni slovenski adut na prvenstvu stare celine, ki je slavil v obeh prsnih slogih, rezultata pa sta bila bolj kot ne povprečna. Ravenčan je bil bolj zadovoljen z nastopom na 100 prsno (1:02,84): »Mislim, da ta izid za to obdobje in za ta bazen ni napačen. V plavanju je veliko rezerve, to čutim, a ne gre bolje, kar je razumljivo glede na utrujenost po težkih treningih. Start ni bil najboljši in prvih 50 metrov je bilo počasnejših, rezervo pa čutim tudi na drugih 50 metrih,« je dejal aktualni evropski prvak na krajši razdalji, ki pa nad izidom 28,21 ni bil navdušen: »Start je bil zelo slab, saj sem tam izgubil skoraj pol sekunde. Padel sem v vodo, ker je startni blok zelo kratek in nisem vedel, kam naj dam zadnjo nogo,« se je pritožil nad blokom, ki je na radovljiškem bazenu svoje čase ob živce spravljal tudi Petra Mankoča.

V ženski konkurenci se je izkazala Anja Klinar, ki je s štirimi zmagami (200 in 400 mešano ter 200 in 400 metrov prosto) dokazala, da je nadoknadila polletni prisilni počitek zaradi poškodbe rame in da je blizu svojim najboljšim dosežkom.

Najbolj zadovoljna je bila z izidom 4:14,97 na 400 prosto, kjer je ugnala tudi Tanjo Oder: »Zelo sem zadovoljna s 400 prosto, saj nisem plavala veliko slabše od svojega osebnega rekorda. Tudi taktično sem plavala dobro, ob sebi pa sem imela močno tekmico in vesela sem, da mi jo je na koncu uspelo premagati. Manj sem zadovoljna z izidom na 200 mešano, a na mitingu sem imela zelo veliko nastopov in ne smem biti razočarana. V celoti gledano, tako dobrih izidov še nisem pričakovala in odlično je, da sem se v tako kratkem času spravila k sebi,« je po tekmi povedala povratnica Klinarjeva, ki je v Radovljici dokončno potrdila, da bo v Berlinu zagotovo startala, kar še pred kakšnim mesecem ni bilo povsem zanesljivo.

Omeniti velja še Tjašo Vozel in njenih 32,16 na 50 prsno in 1:10,03 na 100 prsno, solidno formo sta prikazala tudi Martin Bau in Tjaša Pintar.

Od tekmovalnega plavanja pa se je pri 23 letih poslovila nekdanja olimpijka Teja Zupan, ki je na igrah leta 2008 v Pekingu osvojila 12. mesto v daljinskem plavanju. Glavni vzrok slovesa je poškodba rame, po kateri se ji ni uspelo uspešno vrniti.