© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Milan Knez
Milan Knez
27.08.2024 10:57:49

Prva mesta v Ljutomer in Šentjernej

Zmagovalec pete dirke, voznik Janko Sagaj (Maya Viva, KK Ljutomer).
Zmagovalec pete dirke, voznik Janko Sagaj (Maya Viva, KK Ljutomer).
Milan Knez

Konjeniško društvo Krim je prvo nedeljo v juliju organiziralo svojo letošnjo prireditev na najmanjšem slovenskem kasaškem hipodromu.

Vse prisotne so pred začetkom tekmovanja pozdravili gospod Jože Škulj, predsednik KD Krim, in Mira Žagar, podžupanja občine Ig, ki je tudi uradno odprla tekmovanje. V petih dirkah je nastopilo 27 konjev kasačev, osrednje pa so bile spominske dirke Antona Dolinška in Franca Pirca ter seveda dirka za pokal občine Ig. V spremljevalnem programu je kmetija Škulj z Mašo Škulj za najmlajše ljubitelje konj organizirala jahanje ponijev. Za vse prisotne je organizator pripravil bogat srečelov, pa tudi lačni in žejni niso bili.

V prvi dirki je prvo mesto osvojila Darja Antolin s Fru Ris (KK Ljutomer) pred Janezom Dolinškom s kobilo Brin Peški (KK Stožice) in Brankom Seršenom z Jano (KK Ljutomer). Domači tekmovalec Borut Zaletelj z Marselan B. Tomažičem je zasedel zadnje, šesto mesto.

V drugi dirki je slavil Vito Šadl s kastratom Pierre (KK Šentjernej), drugo mesto je zasedla Darja Antolin s kobilo Alana (KK Ljutomer), tretje pa Ive Dolžan z žrebcem Elvis the King (KK Komenda).

V tretji dirki za Memorial Antona Dolinška je prvo mesto prikasal Denit z voznikom Urošem Bratkovičem (KK Šentjernej). Drugo mesto je pripadlo Just a Gigolo z voznikom Romanom Jerovškom, tretje mesto pa je ostalo doma, prikasala si ga je Malvazija B. Tomažič z voznikom Borutom Zaletelom (KD Krim).

Na Pirčevem memorialu je slavil Janko Sagaj s kastratom Don Saxo (KK Ljutomer). Drugo mesto je osvojil Franko Alojz s Planetom (KK Šentjernej), tretje mesto pa je ostalo na domačem hipodromu. Osvojila ga je Ciara TP (KD Krim) z voznikom Dušanom Zorkom.

V peti dirki pod pokroviteljstvom občine Ig je slavila Maya Viva (KK Ljutomer) z voznikom Jankom Sagajem, drugo mesto je pripadlo kastratu Kupido (It) z voznikom Borutom Zaletelom, tretje mesto pa je prikasala California Poker (It) z voznikom Aljažem Štarmanom (KK Ljutomer).

Številni gledalci, predvsem otroci, so nestrpno pričakovali dirke s poniji, ki pa so zaradi premalo prijav žal odpadle.

Ob koncu programa je prisotne pozdravil tudi gospod Andraž Rumpret, predsednik Kasaške zveze Slovenije.