© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
26.01.2024 18:46:05

Bodo Radeljčani uspešni tudi v Postojni?

Mlada igralka Impola Aneja Kunčič počasi postaja steber svoje ekipe. Danes jo čaka težka preizkušnja proti Kamničankam.
Mlada igralka Impola Aneja Kunčič počasi postaja steber svoje ekipe. Danes jo čaka težka preizkušnja proti Kamničankam.
psno

V prvi kegljaški ligi je na vrsti 12. krog. Vodilni Triglav je že opravil delo z zmago, ker to soboto gostuje v Nemčiji. Pomembni tekmi bosta v Postojni, kjer gostujejo Radeljčani, in v Mariboru, kamor prihaja Calcit. Kamničanke so na težkem izpitu v Sl. Bistrici.

Nadaljuje se kegljaško prvenstvo v elitnih ligah. V moški konkurenci je bila ena tekma že odigrana. Vodilni Triglav igra danes tekmo v Nemčiji v ligi prvakov. Med tednom so Kranjčani zelo zanesljivo odpravili Litijo. V ospredju bosta tekmi v Postojni in v Mariboru, ki sta mala derbija tega kroga v moški elitni ligi. V Postojno prihajajo vroči igralci Pergola Hiš, ki so pred tednom dni vzeli skalp Konstruktorju. Zdaj so Radeljčani tretji in bi z uspehom bili že zelo blizu uvrstitve v Evropo. Za Postojnčane je zmaga nuja, če želijo kandidirati za zadnje preostalo mesto. Tudi za Calcit iz Kamnika so točke zelo pomembne, toda iskati zmago v Mariboru je vseeno velik zalogaj. Res pa je, da je Konstruktor praktično izpadel iz boja za naslov prvaka, toda s spodrsljajem doma bi lahko postavil pod vprašaj tudi naslov podprvakov.



Zanimivo srečanje pa se obeta v Ljubljani. Na Invalidu na Malenškovi bo Ograjca lovila pomembne točke v boju za obstanek. Toda nasprotnik je sila neugodna Gorica, ki ima še vedno nekaj možnosti, da ujame četrto mesto. V Tržiču sta na sporedu dve tekmi. Na obeh, tako v moški kot v ženski konkurenci, je domači Ljubelj favorit proti jamarjem iz Ljubljane. Toda domačini morajo vzeti tekmi zelo resno, sicer lahko nastanejo težave. Vodilne Kamničanke imajo na sporedu težko preizkušnjo v Sl. Bistrici. Impol je sila nepredvidljiv nasprotnik in če se jim stvari izidejo, so lahko zelo nevarne. Pomembno srečanje bo v Ljubljani, kjer bo Ograjca gostila Pivko. Ljubljančanke bi se z zmago lahko vključile celo v boj za Evropo, medtem ko so točke za Notranjke zelo pomembne v boju za obstanek. V Postojno prihajajo Celjanke. Za obe ekipi so točke zelo pomembne predvsem v luči za uvrstitev na četrto mesto. Postojnčanke so v zadnjem času dvignile svojo formo, zato imajo seveda manjšo prednost. V Radljah je domači Remoplast velik favorit na tekmi proti zadnjeuvrščenemu Miklavžu. Toda vprašanje je, v kakšnem stanju so Radeljčanke po dveh zaporednih porazih.



1. A liga moški, 12. krog



Ljubelj – Taborska Jama (14.00)

Konstruktor – Calcit (16.00)

Ograjca – Gorica (17.00)

Proteus – Pergola Hiše (17.30)

Že odigrano: Triglav – Litija 8:0 (3543:3409)



1. A liga ženske, 12. krog

Ljubelj – Taborska Jama (10.00)

Impol – Calcit (13.00)

Ograjca – Pivka (13.00)

Proteus – Celje (13.30)

Remoplast – Miklavž (14.00)



Galerija
Andrej Lahovec in Dominik Konec bosta morala tokrat pokazati več kot na zadnjih tekmah, da bo njihov Ljubelj prišel lažje do zmage.