© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.06.2023 12:06:00

Nepozabno športno druženje v Cerknici

Sedmi dogodek leta se je odvil 25. maja, ko je sončna Cerknica oživela z dogajanjem na zunanjem igrišču Osnovne šole Notranjski odred.

Dogodek smo začeli ob 9.30 s predstavitvijo šol. Tokrat so bili z nami učenci iz Osnovne šole Notranjski odred Cerknica, Jožeta Krajca Rakek, Podružnične šole 11. maj Grahovo, Podružnične šole Maksim Gaspari Begunje ter Podružnične šola Rudolfa Maistra Unec. Sledil je fair play protokol ter ogrevanje, kmalu za tem pa je napočil čas za tekmovanje, ki je že tako odlično atmosfero še bolj dvignilo.

Učenci so v vragolijah Žogarije prikazali neverjetne spretnosti obvladovanja žoge, medtem ko je v nogometu tri na tri zasijalo pravo ekipno sodelovanje Kviz znanja, je bil pravo razkazovanje možganskih mišic, s širokim znanjem in natančnostjo. Posebno mesto so zasedli tudi dekliški nogomet tri na tri ter igra "Z Vami gospod profesor", ki sta blesteli v vsej svoji živahnosti.

Poleg razburljivih športnih dogodkov so z odličnimi izdelki na temo domoljubja učenci pritegnili občudovanje vseh navzočih. Padale so same lepe ocene, najlepše pa so dobili učenci Osnovne šole Notranjski odred Cerknica.

Da noben trebušček ne bi ostal prazen, je bil z nami ponovno Kekec in nas razvajal s svojim okusnim namazom, nekaj odličnih prigrizkov pa so pripravili tudi učenci šole gostiteljice. Vzdušje je popestrilo tudi nekaj plesnih nastopov učenk ob zvokih himne Žogarije, nastopili pa so tudi upokojenci iz Doma upokojencev Cerknica.

Živahno je bilo tudi ob igrišču. Otroci so se preizkusili v spretnostih vožnje s kolesi na kolesarskem poligonu, v policijskem kotičku pa so spoznavali delo in opremo policistov. Z nami so bili tudi otroci okoliških vrtcev, ki so se skupaj zabavali v kotičku Mulčki.

Dogodek Žogarije v Cerknici je bil resnično nepozaben, prežet s športnim duhom, veseljem in druženjem. Na koncu se je Osnovna šola Jožeta Krajca Rakek razveselila zaslužene zmage z največ zbranimi točkami. Posebno priznanje za pošteno in spoštljivo obnašanje je prejela Podružnična šola Maksim Gaspari Begunje, ki je s svojim zgledom navdihnila ostale udeležence.

Rezultati
Fair play: Podružnična šola Maksim Gaspari Begunje
1. mesto: Osnovna šola Jožeta Krajca Rakek
2. mesto: Podružnična šola 11. maj Grahovo
3. mesto: Osnovna šola Notranjski odred Cerknica
4. mesto: Podružnična šola Maksim Gaspari Begunje
5. mesto: Podružnična šola Rudolfa Maistra Unec
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Notranjski odred Cerknica
Najboljše žongliranje: Daris Hasić
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Fahrudin Useini
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Rok Sterle

Sodelujoči
Podružnična šola 11. maj Grahovo: Tiara Opeka Rašič, Jona Tam Mele, Enej Godeša, Enej Godeša, Jani Polovič, Izabela Ocepek, Lovro Ivanetič, Doris Kovačič, Izabela Ocepek, Lovro Ivanetič, Doris Kovačič, Žak Herblan, Jani Polovič, Rok Sterle.

Podružnična šola Maksim Gaspari Begunje: Sofija Komidar, Izabela Žlebir, Oskar Švigelj, Bine Meden, Enej Galamič, Jakob Komidar, Landa Meden, Val Črmelj, Jakob Komidar, Lena Meden, Jakob Komidar, Eva Baraga.

Osnovna šola Jožeta Krajca Rakek: Jaka Poženelj, Fahrudin Useini, Bado Mršič, Mark Hren, Zala Gorkič, Gaja Skuk, Jaka Poženelj, Fahrudin Vseini, Jaka Poženelj, Dado Mršič, Matjaž Gregorčič.

Podružnična šola Rudolfa Maistra Unec: Lan Marc, Val Wallner, Ula Gnezdam Andrež Križan, Ela Vrhovnik, Andraž Križan, Matjaž Gregorčič.

Osnovna šola Notranjski odred Cerknica: Ian Jenc, Tevž Mahne, Trustan Kržič, Kaja Škrbec, Lucija Opeka, Nik Škrbec, Petra Zalar, Daris Hasić, Boštjan Gorjup.