© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(sm)
(sm)
16.03.2022 11:55:16

V pričakovanju bitke za prvaka

Dejan korošec (Marjetica Koper)
Dejan korošec (Marjetica Koper)
BZS

Sobotni zadnji krog rednega dela superlige je prinesel pravo dramo v bitki za obstanek, v kateri so krajši konec potegnili balinarji Velenje Premogovnika. Kljub porazu v Novi Gorici bo škofjeloška Trata zaključni turnir za naslov prvaka v Postojni pričakala v vlogi prvega nosilca. V italijanski serie A slovenski balinarji še naprej navdušujejo.

V soboto so najboljši moški balinarski klubi zaključili redni del prvenstva, najboljše štiri ekipe pa se bodo 26. in 27. marca na zaključnem turnirju v Postojni borile za naslov državnega prvaka. Najboljši zasedbi rednega dela lige sta se pomerili v Novi Gorici, kjer je branilec naslova Agrochem Hrast nadigral škofjeloško Trato, ki pa bo kljub temu zaključni turnir, ki bo tudi letos potekal v balinarski dvorani v Postojni, pričakala na prvem mestu.


Velenjčani se poslavljajo

Zelo vroče je bilo na obeh dvobojih, ki sta odločala o obstanku v ligi. Krim je doma klonil proti Ilirski Bistrici, pri kateri je Martin Zdauc v hitrostnem zbijanju zadel izjemnih 49 krogel, a so Ljubljančani kljub porazu ostali v superligi, saj je Velenje Premogovnik v tekmi preobratov moral priznati premoč Koprčanom. Sežanska Skala je z zmago proti Zabičam potrdila končno peto mesto.

Zadnji marčevski konec tedna bo postregel z odločilnimi boji za naslov prvaka na zaključnem turnirju v Postojni. Sobotna polfinalna para bosta Agrochem Hrast – Ilirska Bistrica in Trata – Marjetica Koper, zmagovalca pa čaka nastop v nedeljskem velikem finalu.


Zaključni turnir superlige 2021/22, Postojna
Sobota, 26. 3. 2022, polfinale: Agrochem Hrast – Ilirska Bistrica (10.00), Trata – Marjetica Koper (15.00)
Nedelja, 27. 3. 2022, finale (14.00)



V serie A po slovenskih notah

Slovenski balinarji še naprej blestijo v italijanski serie A. V sobotnem osmem krogu je bil vnovič odličen Aleš Borčnik, zelo dobre predstave pa so prikazali tudi Dejan Tonejc, Anže Petrič, Davor Janžič, Jure Kozjek in Jasmin Čaušević. Vrh lestvice še naprej zaseda BRB Ivrea, ki je z Borčnikom in Petričem v gosteh s 23:3 povozila Nus. Razpoloženi Borko je prispeval zmago v štafeti in hitrostnem zbijanju z izjemnimi 49 zadetki, štiri točke manj pa je ob zmagi v brzincu zbral Žetko. Dobro prestavo je na gostovanju v dresu Novente prikazal Dejan Tonejc, ki pa je kljub zmagam v igri posamezno in dvojici moral priznati premoč favoriziranemu Gaglianicu, ki je slavil s 16:10.

Tudi osmi krog je prinesel slovenski derbi, saj je Čaušević z Marenesejem gostil La Perosino z Janžičem in Kozjekom. Popoln izkupiček je s temi zmagami uspel Janžiču, Kozjek je v igri krog zbral lepih 26 točk, Čaušević pa se je lahko ob porazu svojega moštva z 8:19 vsaj malce tolažil s prestižno zmago v igri posamezno proti Kozjeku. Na lestvici vodita BRB Ivrea in La Perosina s 14 točkami, Gaglianico ima točko manj, medtem ko trenutno četrto mesto zaseda Noventa s sedmimi točkami. 

Žan Kocina (Agrochem)