© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(sm)
(sm)
16.02.2022 12:41:34

Vodilni dvojec do remijev, Petričevi dvojna krona

Tadeja Petrič, zmagovalka mastersa in balinarka leta 2021
Tadeja Petrič, zmagovalka mastersa in balinarka leta 2021
BZS

Sobotni superligaški obračuni so vnovič potrdili, da je letošnja sezona v elitni moški balinarski druščini izjemno izenačena in kakovostna. Vodilni dvojec iz Kobjeglave in Škofje Loke je na gostovanjih izvlekel remija, v boju za preostali dve mesti na zaključnem turnirju pa je položaj zelo zapleten. Najboljša slovenska balinarka leta 2021, Tadeja Petrič, vztraja pri zbiranju lovorik.

Superligaši so končno odigrali popoln ligaški krog, ki je postregel s tremi dramami in zanesljivo zmago sežanske Skale; ta je šele v končnici dvoboja gostom iz prestolnice prepustila večje število točk. V naslednjih dveh tednih bodo superligaši odigrali številne zaostale tekme, tako da bo konec mesec stanje na lestvici precej bolj pregledno.

Sever rešil branilce naslova

Vodilni Agrochem Hrast je na gostovanju v Zabičah plesal na robu poraza, čeprav so Kobjeglavci srečanje odprli z vodstvom z 2:6. Toda žilavi domačini se niso predajali in po zmagi v štafetnem zbijanju so znižali na 8:10. V dramatični končnici je že vse kazalo na popoln preobrat, a je izkušeni Gregor Sever z zadetim zadnjim balinom v igri dvojic branilcem naslova prinesel dragocen remi, ki jih je zadržal na vodilnem položaju superligaške lestvice.

Derbi kroga brez zmagovalca

S polovičnim izkupičkom so se v Škofjo Loko z gostovanja pri Ilirski Bistrici vrnili tudi balinarji Trate. Derbi kroga je upravičil pričakovanja, saj sta obe zasedbi prikazali vrhunsko predstavo. V prvem delu tekme je s 26 točkami v igri v krog navdušil gostujoči as Damjan Sofronievski. V hitrostnem zbijanju je domače navijače razveselil aktualni svetovni rekorder Martin Zdauc z 48 zadetki, štafetni obračun pa se je razpletel brez zmagovalca z rezultatom 49:49. V zadnjem delu tekme sta imeli obe moštvi priložnost za zmago, a je na koncu na semaforju zasvetil najbolj pravičen rezultat – 13:13.

Kdo bo četrti?

Sežanska Skala je z zmago nad Krimom zadržala četrto mesto, ki še vodi na zaključni turnir, a bo imela v zaključku rednega dela sezone kar nekaj dela. Njen najresnejši tekmec bo koprska Marjetica, ki je proti Postojni vodila že z 12:6, na koncu pa je moral Koprčane reševati veteran Dmitar Vujanić, ki je v igri posamezno z 9:8 premagal najboljšega gostujočega posameznika Dejana Korena.

Petričeva najboljša v letu 2021 in na mastersu

Ženski masters, na katerem je v Ljubljani nastopilo osem najboljših balinark iz leta 2021, je pripadel Tadeji Petrič iz BK Pivka Oro Met, ki je ob tej priložnosti prejela tudi priznanje za balinarko leta 2021. Druženje najboljših osmih slovenskih balinark glede na rezultate v letu 2021 je v balinarski dvorani BŠK Krim Ljubljana ter v organizaciji tega kluba in Komisije za žensko balinanje BZS prineslo kopico kakovostnih dvobojev in zasluženo zmago članice BK Pivka Oro Met, Tadeje Petrič. Ta je v skupnem seštevku igre posamezno, igre v krog ter hitrostnega in natančnega zbijanja zbrala največ točk. Drugo mesto je pripadlo Leji Vehovec (BŠK Krim Ljubljana), medtem ko je tretje zasedla Petra Pivk Lukančič (BK Kolektor Idrija).

Ob koncu prireditve je Petričeva prejela tudi pokal za balinarko leta 2021. Z dvema pokaloma v rokah je povedala: "Preteklo leto je prineslo kar nekaj uspehov, pa tudi grenkih trenutkov. Uspelo mi je osvojiti še sedmi naslov balinarke leta, kar je nekaj posebnega. Morda bi se lahko na svetovnem prvenstvu vse skupaj izšlo še bolje, a je tudi bronasta kolajna lep uspeh. V letu 2022 nas čaka ogromno tekmovanj, kot so svetovne in sredozemske igre, seveda pa bo v ospredju domače evropsko prvenstvo v Ljubljani." 




Galerija
Veselje igralcev Agrochema Hrasta po remiju v Zabičah.