© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
31.10.2021 08:49:46

Atlanto od naslova v ligi MLB loči le še ena zmaga

Profimedia

Moštvo Atlanta Braves je v velikem finalu severnoameriške baseball lige MLB, world series, doma s 3:2 premagalo ekipo Houston Astros in v seriji na štiri zmage zdaj vodi s 3:1. Prvak bi bil lahko znan že v noči na ponedeljek po slovenskem času, ko bodo Braves tekmece znova gostili na svojem Truist Parku.

Četrta tekma finale se je odvijala pred 43.125 gledalci, največ v zgodovini stadiona v predmestju Atlante. Po prvih šestih inningih so vodili Astros, Braves pa so v sedmem dosegli dva home-runa zaporedoma, prvič v zgodovini kluba v tem tekmovanju. Uspešna sta bila Dansby Swanson in Jorge Soler, ter si nato zagotovili tretjo zmago v finalu.

Tekme v olimpijskem mestu iz leta 1996 se je z ženo Melanijo udeležil tudi nekdanji ameriški predsednik Donald Trump, ki je doživel navdušene pozdrave, povsem nasprotno od tekme velikega finala leta 2019 v Washington, ko je še služil kot 45. predsednik ZDA, poročajo ameriški mediji.

Vodstvo ekipe Braves je po tekmi dobilo vprašanja, če je bil povabljen, saj so bili proti obisku v okrožju, kjer je na lanskih volitvah večino dobil Joe Biden, tako predstavniki staroselcev kot nekatere druge skupine.

Trump je trdil, da ga je povabil predsednik lige MLB Randy Levine, a je MLB pojasnila, da je Trump sam želel priti na tekmo, kar je potrdil tudi prvi mož Atlante Terry McGuirk, ki je dejal, da jih je Trump zaprosil za obisk.