© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(gb)
(gb)
12.08.2021 13:12:32

Gal Patrik Štirn odličen drugi na OP Češke

gal patrik
gal patrik
ZDENEK SLUKA

Amatersko odprto prvenstvo Češke je prineslo uspeh Gala Patrika Štirna (Arboretum), ki je v konkurenci 105 tekmovalcev osvojil drugo mesto.

Gal je uvodna dneva igral –1 in par, v finalnih rundah pa dvignil raven igre ter obakrat igral tri udarce pod parom igrišča v kraju Kunetička Gora, približno 10 kilometrov severno od Pardubic. Štirn je imel po štirih dneh v seštevku –7, dva udarca več kot prvi favorit turnirja, domačin Filip Jakubčik (–9). Za Galom sta za udarec na tretjem mestu zaostala Čeha Pavouček in Bača, oba z nekoliko boljšim ratingom. Kakorkoli že, to je bil odličen dosežek Štirna, ki je v konkurenci igralcev iz Južne Koreje, Nemčije, Italije, Madžarske, Slovaške, Avstrije, Nizozemske, Poljske, Belgije in Češke postavil svojevrsten mejnik in predvsem letvico, ki bi jo lahko v prihodnosti tudi preskočil.



Od slovenskih golfistov so v finalnih rundah nastopili še Luka Naglič, Nejc Čop Tomšič, Luka Strašek in Jakob Balkovec. Naglič je sicer igral dobro, a ga je uvodni dan stal boljšega rezultata. Luka je OP Češke končal na 19. mestu (+6), Čop Tomšič je bil 38. (+13), Strašek 41. (+15), Jakob Balkovec pa je zadnja dneva pokazal precej manj kot prva dva in tekmovanje končal na 49. mestu (+25).

Gal Patrik Štirn s priznanjem za drugo mesto na Češkem