© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.07.2021 18:34:45

Belačeva v Evianu pridobila nekaj mest

Slovenska golfistka Ana Belac je tretji dan četrtega "majorja" sezone na bregovih Ženevskega jezera v francoskem Evianu igrala dva udarca pod parom igrišča, skupno pa je pri -1 in se je povzpela na 46. mesto.

Štiriindvajsetletna Belačeva, ki je na začetku tega meseca s četrtim mestom na turnirju Volunteers of America Classic v Dallasu v seriji LPGA postavila nov mejnik slovenskega golfa, je bila po prvem dnevu 76., po drugem pa 70. in si za las priigrala nadaljevanje turnirja v Evian Resort Golf Clubu.

Sedemnajstletni Pii Babnik, ki je bila po prvem dnevu celo na enajstem mestu, pa se v petek ni uspelo prebiti v rez, bila je 78.

Na prvem mestu je po treh dneh 4,5 milijona dolarjev vrednega turnirja Južnokorejka Lee Jeongjeun, 26. s svetovne lestvice je pri izidu 18 udarcev pod parom igrišča. Druga je Američanka Yealimi Noh z -13, s po -12 pa sledita Tajka Pajaree Anannarukarn in Novozelandka Lydia Ko. Številka ena lestvice LPGA, Američanka Nelly Korda, je z -3 na 32. mestu.

Golfistke se bodo v Evianu merile do nedelje.

Nato sledi pot v Tokio na olimpijski turnir v golfu. Slovenske barve bo tam med 60 tekmovalkami branila Babnikova, turnir pa bo potekal med 4. in 7. avgustom. Moški se bodo za kolajne merili med 29. julijem in 1. avgustom.