© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(mb)
(mb)
16.06.2021 12:49:53

Footgolf: Vse poti vodijo v Bovec

Slovenian Footgolf Open na Ptuju z Matiasom Perronejem, ki je reden gost Slovenije.
Slovenian Footgolf Open na Ptuju z Matiasom Perronejem, ki je reden gost Slovenije.
ČRTOMIR GOZNIK

Prihajajoči konec tedna nas čaka resnično razburljiv Slovenian Footgolf Open 2021 ranga turnirjev FIFG 500, ki bo v s soncem obsijanem Bovcu pričaral čudovito ozračje igranja pomembnega mednarodnega footgolf turnirja v Posočju.

Footgolf zveza Slovenije in Footgolf klub Posočje v sodelovanju z Golf igriščem Bovec zaključujejo zadnje malenkosti za največji vsakoletni dogodek v Sloveniji. K nam prihajajo številni najboljši evropski footgolfisti, prav tako pa prihaja aktualni svetovni prvak Matias Perrone iz Argentine.

Organizatorji na čelu z Aleksandrom Kravanjo in Simonom Sladičem se trudijo v Bovec pripeljati tudi Bena Clarka iz Anglije, ki poleg Perroneja velja za najbolj priljubljenega svetovnega footgolfista. Najbolj pomembno pa je dejstvo, da jih v Sloveniji čakajo lokalne footgolfistke in footgolfisti, ki so v zadnjih letih naredili velik preskok, in res verjamemo, da bodo v nedeljskem delu tekmovanja dramatični boji. Čaka nas izjemen footgolf zaključek tedna, ki bo v Bovec pripeljal kar devet različnih svetovnih nacij in prek 110 igralk in igralcev footgolfa. Footgolf spet dokazuje, da lahko v Slovenijo s tovrstnimi športi pripeljemo številne zanimive športnike, s katerimi se lahko naši igralci dostojno kosajo. Footgolf se razvija tako v Sloveniji kot v svetu in prav veselimo se lahko svetle prihodnosti.


SP leta 2023 v Orlandu

Orlando je bil soglasno sprejet za prizorišče svetovnega pokala v footgolfu 2023 (Footgolf World Cup 2023) s strani večine svetovnih footgolf zvez. Tekma bo izpeljana na golf igrišču Walt Disney World Resort. Tudi Slovenija na čelu s predsednikom Damijanom Turkom je podprla ZDA v bitki za organizacijo tega zelo velikega dogodka, pri čemer je bila nasprotnica Japonska. V Sloveniji se bo po EP na Madžarskem začel projekt svetovnega prvenstva v Orlandu, ki bo v državi, kjer se igra footgolf že na več kot 400 golf igriščih in kjer je zelo velik porast priljubljene igre.

Galerija
Aleks Kravanja in Matias Perrone