© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
25.05.2020 16:06:17

VELIKO SE JE NABRALO! Woods, Mickelson, Brady in Manning zbrali 20 milijonov dolarjev

Reuters

Golfsko igrišče v Hobe Soundu na Floridi je bilo v noči na ponedeljek prizorišče odmevnega športno-humanitarnega dogodka. Na njem sta nastopila velikana golfa Tiger Woods in Phil Mickelson ter velikana ameriškega nogometa Tom Brady in Peyton Manning; v dobrodelne namene so zbrali več kot 20 milijonov ameriških dolarjev.

Na imenitnem dogodku z naslovom "Dvoboj: Prvaki za dobrodelnost" - podoben humanitarni turnir so lani priredili tudi v Las Vegasu - sta se Woods in Manning pomerila z Mickelsonom in Bradyjem.

Izid dvoboja v režiji dveh najbolj vznemirljivih golfistov na svetu - Woods je doslej osvojil 15, Mickelson pa pet turnirjev serije major - ter dveh legendarnih podajalcev ameriškega nogometa - Brady je še vedno aktiven in je letos iz New England Patriots po šestih zmagoslavjih na Super Bowlu prestopil v ekipo Tampa Bay Buccaneers, medtem ko se je dvakratni zmagovalec Super Bowla Manning upokojil leta 2015 - ni bil v ospredju, pač pa dobrodelnost in zbiranje sredstev za pomoč različnim organizacijam, ki se bojujejo proti novemu koronavirusa.

Od marca prekinjena sezona v golfu naj bi se nadaljevala 11. junija, ko je načrtovan turnir PGA v Fort Worthu v ameriški zvezni državi Teksas.