© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.10.2017 09:16:58

Slovenski telovadki v Montrealu izpolnili pričakovanja

www.alesfevzer.com

Slovenski telovadki Tjaša Kysselef in Lucija Hribar sta na 47. svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki v Montrealu v kvalifikacijah izpolnili pričakovanja strokovnega vodstva. Kyseleffova je bila na preskoku 16., na parterju pa 65., medtem ko je Hribarjeva v današnjih kvalifikacijah mnogoboja med 75 telovadkami končala na 40. mestu.

Slovenska ženska reprezentanca, ki na tem prvenstvu zaradi slabše pripravljenosti pogreša sicer najboljšo telovadko zadnjih let Tejo Belak, je tako po pričakovanjih že po kvalifikacijah končala nastope v Kanadi.

Z nastopi obeh slovenskih telovadk je bil zadovoljen selektor Andrej Mavrič. "Dekleti sta 'odtekmovali' tako, kot smo si želeli pred prvenstvom," je uvodoma iz Kanade sporočil Mavrič.

"Tjaša je svoja skoka na preskoku izvedla zelo dobro in na koncu zasedla 16. mesto, kar sem od nje tudi pričakoval. Medtem pa je Lucija na dvovišinski bradlji, parterju in preskoku nastopila odlično, na gredi pa je imela več težav. Naredila je več napak in enkrat padla z orodja. Ne glede na te napake je na koncu zasedla 40. mesto, kar je nad pričakovanji," je še pojasnil selektor ženske vrste in sklenil: "To prvenstvo zato ocenjujem kot uspešno za slovensko žensko gimnastiko."

Današnje kvalifikacije so pokazale, da bo boj za svetovno krono v odsotnosti olimpijske prvakinje Američanke Simone Biles še zelo razburljiv. Obilo smole je imela ena od favoritk za mnogobojski naslov, Romunka Larisa Iordache, ki si je na ogrevanju tik pred tekmo raztrgala ahilovo tetivo in tako končala sanje o naslovu.

Na vrhu kvalifikacij, v katerih je nastopilo 75 telovadk, je tako končala Japonka Mai Murakami, ki je s 55,933 zbrala le tisočinko točke več od Američanke Ragan Smith (55,932) na drugem mestu, tretja je bila Kanadčanka Ellie Black (55,766).

Medtem ko je slovenska ženska vrsta že končala nastope, pa ima moška vrsta še možnosti za kolajno. Sašo Bertoncelj se je izkazal v kvalifikacijah na konju z ročaji in se s sedmo oceno uvrstil med finaliste. Najboljši med 132 kvalifikanti je bil olimpijski prvak Britanec Max Whitlock, ki bo v Montrealu branil tudi svetovni naslov na tem orodju.

Bertonclja, ki je bil na SP doslej najboljši leta 2014 v Nanningu, ko je zasedel četrto mesto, finalni nastop čaka v soboto.