© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.10.2017 12:51:45

V Montrealu začetek kvalifikacijskih bojev telovadcev

Tjaša Kysselef
Tjaša Kysselef
Grega Wernig

Danes se v Montrealu začenja 47. svetovno prvenstvo v športni gimnastiki. Uvodni kvalifikacijski nastopi bodo pripadli telovadcem, od Slovencev sta v Kanadi Sašo Bertoncelj in Rok Klavora. Edini Slovenki Tjašo Kysselef in debitantko Lucijo Hribar kvalifikacije čakajo čez dva dni.

Moške kvalifikacije s prvo skupino se začnejo danes ob 16. uri. Bertoncelj na konju z ročaji in Klavora na parterju bosta nastopila v tretji skupini, povsem ob koncu prvega kvalifikacijskega dne, ki se bo končal ob 3. uri po slovenskem času.

Drugi kvalifikacijski dan bodo nadaljevali telovadci, popoldan oziroma ponoči po slovenskem času pa bodo olimpijski stadion v Montrealu zasedle telovadke. Kysselefova, ki se bo predstavila na preskoku in parterju, ter debitantka Hribarjeva, ki bo nastopila na vseh štirih orodjih, bosta sicer nastopili v sredo v zadnji skupini oziroma povsem ob koncu kvalifikacij.

Za še en nastop v Montrealu bodo morali Slovenci končati med prvimi osmimi. Temu naj bi bil najbližje Bertoncelj, ki pravi, da je dobro pripravljen in da se bo boril za najvišja mesta. "Osnovni cilj je finale. Treba je vedeti, da nas tekmuje okrog 300. Nimamo polfinala, nimam petih poskusov, nimam celega polčasa, če začnem slabo. V trenutku moraš biti pravi, moraš narediti dobro vajo v kvalifikacijah. Če mi bo to uspelo, se bomo lahko začeli pogovarjati o možnostih za medaljo. In možnosti so," je optimističen najboljši slovenski telovadec zadnjih sezon.