© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
03.04.2017 17:42:45

Slovenski balinarski kvartet za italijansko krono

Dejan Tonejc (levo) in Jure Kozjek z Anžetom in Erik Petričem v boj za naslov v serie A.
Dejan Tonejc (levo) in Jure Kozjek z Anžetom in Erik Petričem v boj za naslov v serie A.
Simon Maljevac (BZS)

Medtem ko smo v Sloveniji, Franciji in na Hrvaškem že dobili nove klubske balinarske prvake, bo ime novega italijanskega prvaka znano ta konec tedna.

Že pred tedni so se novega naslova klubskih državnih prvakov v moški konkurenci veselili balinarji škofjeloške Trate, v Franciji pa je v finalnem obračunu Saint Vulbas, ki ga v evropskem pokalu čaka dvoboj s kobjeglavskim Hrastom, po pravi drami ugnal Cro Lyon.

V soboto se je zaključilo tudi hrvaško prvenstvo, v katerem je zmagovalni pokal dvignila zasedba zagrebškega Zrinjevca, ki je v drugem delu sezone nanizala serijo zmag. O drugem mestu je odločal zadnji krog, v katerem je reški Vargon z zmago v lokalnem derbiju proti Marinićem za točko preskočil Pazin, ki je v istrskem derbiju na gostovanju klonil proti Istri iz Poreča. Eden izmed nosilcev igre moštva iz Pazina, ki je v prvem delu sezone resno naskakovalo sam vrh, je bil tudi David Šircelj. Bistričan bo pomemben adut najboljše istrske zasedbe tudi v evropskem pokalu, v katerem za uvod čakata Pazin dvoboja s francoskim Aix Les Bainsom.

Končnica italijanskega prvenstva je po pričakovanjih postregla s številnimi dramatičnimi obračuni. V prvem polfinalu je La Perosina dvakrat premagala Pontese, za katerega so nastopali tudi Aleš Borčnik, Davor Janžič, Jasmin Čaušević, Gregor Sever in Jaka Kosirnik, medtem ko je v drugem polfinalnem dvoboju med BRB Ivreo in Borgonesejem o zmagovalcu odločil šele podaljšek tretje tekme. Jure Kozjek, Dejan Tonejc ter Anže in Erik Petrič so bili v vseh treh polfinalnih tekmah zelo razpoloženi in favoriziranim tekmecem iz Ivree povzročali obilo preglavic. Redni del odločilne tretje tekme se je zaključil z rezultatom 12:12 in o drugem finalistu je odločal podaljšek, v katerem je bil uspešnejši Borgonese. Tako bo imelo slovensko balinanje v velikem finalu, ki ga bo konec tedna gostil Chieri, kar štiri svoje predstavnike.