© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
30.08.2016 10:29:05

Slovenke v Rumi šele na petem mestu

Denis Vidmar in Ana Vorih sta razočarali.
Denis Vidmar in Ana Vorih sta razočarali.
Zdenko Fajdiga

Selektor slovenske reprezentance ima zaradi slabe forme še veliko dilem o potnicah za svetovno prvenstvo v Maroku.

Mednarodni turnir za balinarke v Rumi se je končal z zmago reprezentantk Turčije, za njimi so se uvrstile Srbkinje in Hrvatice, slovenska reprezentanca, tokrat v postavi Nina Volčina, Sara Jenčič, Ana Vorih in Denis Vidmar pa je osvojila šele peto mesto, kar je daleč pod pričakovanji. Slabo je igrala dvojica Vorih – Vidmar, ki je v skupini s Čavlami in Turkinjami uspela premagati le Rečanke, s selekcijo srbskih igralk do 18. leta pa izgubila celo z 1:13…

Selektor reprezentance Jure Rijevec ni bil dobre volje.

"V bistvu sem razočaran s formo naših igralk, čeprav je dvoboj s Turkinjami odločila ena krogla. Po vodstvo z 8:0 naši do konca nista uspeli osvojiti niti točke več. Tako nismo uspeli osvojiti prvega mesta v skupini. V naslednjem mesecu nas čaka še ogromno dela do svetovnega prvenstva v Casablanci, gleda na nastop v Rumi pa moram poudariti, da če ne bo forma kakšne od posameznic na dovolj visoki ravni, ne bo potovala v Maroko!"

Zdaj so na vrsti ligaška tekmovanja, svetovno prvenstvo v Maroku bo od 3. do 7. oktobra z udeležbo velikega števila držav (prijavljenih 20) in bo zelo težko osvojiti odličje v eni od šestih disciplin – med dvojicami, v igri v krog, klasični igri, natančnem, hitrostnem ali štafetnem zbijanju.