© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Zdenko Fajdiga
Zdenko Fajdiga
17.08.2016 21:27:36

Slovenija v številčni družbi na SP

Denis Vidmar je lani na EP v Italiji osvojila bron v klasični igri.
Denis Vidmar je lani na EP v Italiji osvojila bron v klasični igri.
Zdenko Fajdiga

Mednarodna balinarska zveza FIB je končno našla prireditelja evropskega prvenstva za člane (december Nica), prav tako pa je objavila prijave za svetovna prvenstva za ženske v Casablanci in za mlade v v Monaku.

Za oktobrsko SP v Maroku se je prijavilo kar 20 ženskih reprezentanc, tudi Brazilija, Čile, Kitajska, Egipt, Japonska, Libija, seveda pa bodo ob odličnih Kitajkah v ospredju še evropske (Francija, Italija, Hrvaška, Slovenija, Turčija, Srbija), ki jim utegnejo močno mešati štrene tudi afriške balinarke iz Tunizije in Maroka.

Na zadnjem prvenstvu pred dvema letoma v Maconu je med dvojicami je zmagala domača Millet – Lille, v klasični igri Hrvatica Nivec Mladenić, svetovna prvakinja v igri v krog je bila Italijanka Caterina Venturini, v natančnem zbijanju Kitajka Guo, najboljša tudi v štafeti z Wang, v 'brzincu' pa Francozinja Barthet. Najboljšo slovensko uvrstitev je s petim mestom v igri v krog dosegla Tadeja Sodec, dvojica Vidmar – Zule ter štafeta Vorih – Volčina sta končali na šestem.

Za svetovno prvenstvo za mlade konec novembra in prve dni decembra so organizatorji v Monaku prejeli prijava iz 22 držav, tekmovali naj bi tudi Estonci, Perujci, Avstralci, Rusi. Mladinci se bodo potegovali za kolajne v treh klasičnih igrah, Slovenija je med nosilci ene od osmih skupin predtekmovanja med dvojicami ter v bližanju in zbijanju v krog. Starejši člani imajo letos tekmovanje v štafetnem, hitrostnem in natančnem zbijanju, kvalifikacijska norma za napredovanje v slednjem bo 12 točk.