© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
14.08.2016 21:38:20

Slovenci z Gašperjem Povhom najboljši na Miljah

Zmagala je prva slovenska zasedba.
Zmagala je prva slovenska zasedba.
Zdenko Fajdiga

Na mednarodnem turnirju za mlade na Miljah z udeležbo reprezentanc iz Hrvaške, Francije, Srbije in Slovenije je prvo mesto osvojilo moštvo Slovenija I pred vrstniki iz Francije.

Dvoboj za končno zmago se je končal z neodločenim rezultatom 7:7, vendar so bili naši uspešnejši v prvi od tehničnih disciplin – hitrostnem zbijanju in tako so si Gašper Povh, Gašper Sedmak, Domen Sedmak in Črt Gombač pod vodstvom selektorja Antona Kosarja priborili pokal za zmagovalce. V predtekmovanju so naši fantje premagali izbrano vrsto Srbije z 8:6 ter naše mlade igralke s 14:0.

Tretji so bili Hrvati, četrti Srbi in na petem mestu naša druga ekipa, za katero so igrali Jaka Štremfel, Jan Guštin, Patrik Požar in Tomaž Kristančič. Izgubili so v predtekmovanju s Hrvati s 6:8 ter Francozi s 4:10, v zadnjem obračunu pa so bili boljši od deklic z 9:5. Ženska ekipa pod vodstvom selektorja Jureta Rijavca je igrala v postavi Leja Vehovec, Laura Škoberne, Mia Švara, Eva Žerjav, Janja Roj in Nelly Škoberne.

Posebna komisija sestavljena iz vodje tekmovanja Marjana Ferfolje ter petih selektorjev je za najboljšega igralca tega mednarodnega turnirja izbrala Gašperja Povha, ki je bil tudi najboljši v hitrostnem zbijanju s 33 točkami. Najuspešnejši v natančnem zbijanju pa je bil Francoz Enzo Patala z 20 točkami.

Turnir na Gorenjskem je imenitno uspel za kar gre zasluga Športnemu društvu Milje in naši osrednji balinarski zvezi, sodili so mednarodni arbiter Bojan Selan ter Jernej Bajželj, Dane Mežnarec in Zoran Petojevič.

Galerija
Najboljši igralec turnirja je bil Gašper Povh.