© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.08.2016 15:38:51

Tokić: Olimpijska vas? Vse hočem obrniti na šalo

alesfevzer.com

Namiznoteniški igralec Bojan Tokić bo šel v boj med prvimi slovenskimi športniki. Pred odhodom v Brazilijo je imel nekaj zdravstvenih težav, ponovile so mu bolečine v prsih, toda pri igri ga te ne motijo, občuti jih le v mirovanju.

"Pred odhodom v Rio se bil na zdravniških pregledih v Nemčiji, zdravniki so me pregledali tudi tu. Tako kot lani, ko sem imel podobne težave, tudi letos niso odkrili ničesar. Imam zdravo kri, zdrav hrbet, zdrava pljuča, vse je v najboljšem redu. Če mi bi pred odhodom kdo rekel, da se bom tu za mizo tako dobro počutil, mu ne bi verjel. Vse je v redu, treniram dobro, očitno sem vse delal prav, sem pripravljen. Tu sem združil moči s Hrvatom Gačino, Rusom Šibajevim, in evropskimi Kitajci, s katerimi sem treniral. Moram se navaditi na njihove obraze, da se ne bom v zaključnih bojih ustrašil pravih Kitajcev," je dobro razpoložen Novogoričan.

Razpoloženje mu ne kvarijo niti razmere v olimpijski vasi. "Je tako, kot je, ne pritožujem se, vse hočem obrniti na šalo. Dejstvo pa je, da se tu dogajajo čudne stvari. Tako imam vsak dan v sobi poplavo, saj pušča iz kopalnic nad mano, tako da se istočasno lahko tuširam tudi sam. A kot slišim, je pri drugih še slabše. Če je stanje v sobah slabo, pa to ne velja za dvorano. Tam je vse v najboljšem redu, le komarjev je neverjetno veliko," je razmere v Riu opisal Tokić, ki ga v Braziliji vodi Borut Veren.

Kdo bo v soboto njegov prvi nasprotnik bo znano danes zvečer, ko bo žreb, posebnih želja igralec, za katerega bodo to tretje olimpijske igre, nima.